Galfi Gergo Creative Commons License 2024.03.22 0 3 492

Nézd, azt ne várd itt senkitől hogy megoldják helyetted vagy a céged helyett a problémát. Szerintem a következő opcióid vannak:

1. vesztek egy ERP rendszert 100k nagyságrendű euróért, azzal fog érkezni egy csomó szakértő, akik megértik az üzleti folyamataitokat és ennek megfelelően testreszabják a rendszert.
2. megbíztok egy tanácsadó céget, az fog küldeni egy-két, a terlületet jól ismerő okos gyereket. Ezek a srácok szintén azzal kezdik, hogy felmérik a folyamatokat, majd segítenek kitalálni, hogy milyen adatmodellel lehet azokat a legjobban megtámogatni. Ez egy pár hetes történet lenne, tanácsadótól függően olyan 1000-2000 eurós napdíjat fognak elkérni érte. Az adatmodellt ill. az azt támogató szoftvert már a ti dolgotok lesz lefejleszteni.
3. Van még a hályogkovácsolós módszer, amikor te magad  megpróbálod átvenni a fent említett tanácsadók szerepét. Szerintem vannak a kockázatai a megközeletíésnek, de azért lehet jól is csinálni. Éppen ezért javasoltam elindulásnak, hogy nézz bele egy kicsit az SAP BW-be (az alaptáblák struktúráját meg lehet találni a neten). Ez persze egy baromi bonyolult, nagy cégekre optimalizált, mindenféle kivételek kezelésére kitalált adatmodell, de ötletet adhat arra, hogy merre érdemes elindulnod a ti sokkal egyszerűbb folyamatotok esetén.
De sem egyetlen fórumozó, se egy csevegő robot - hogy legalább egy kicsit ontopikok legyünk - nem tudja megspórolni neked azt az erősen iteratív munkát, hogy kifejlesszen egy adatmodellt ami pont a te cégedre van testreszabva.

Előzmény: Törölt nick (490)