IsKol Creative Commons License 2024.03.17 0 0 22488

Lehet emléxetek, hogy pár évvel ezelőtt mikor "megtértem" és elkezdtem a növényápolást, + biztos ami biztos egy kis réz és kén, megismerkedtem a feketerothadás (főleg) levéltüneteivel.

Nem volt rá ökológia gazdálkodásban használható megoldás de egy technológia ismert volt. Stericlean Plant 10%-os adagolásssal, nagy lé mennyiséggel lemosva a szőlőt, majd kicsit később egy második körben már a fertőtlenített állományra kikerült a réz és a kén narancsolaj kivonattal esetleg kálium-hidrogén-karbonáttal. Ha tudja a gazda mikor kell kijuttatni akkor műxik.

20 literes a kiszerelés (jó, később is tudtam használni, 3 hónap a hatóanyag tartalom aktív időszaka, utána is lehet használni de akkor mát többet kell "bekeverni")

2 éve a  Stericlean Plant is a technológiám része. Lemosás (Agrokénnel keverve), fürtlehajlás környékén, mikor a lombozatba benyúlva párásnak érzem illetve fürtzáródás előtt. (tavaly volt egy plusz kezelés a "kivirágzott" peronosz eltakarítására.)

 

Külön öröm volt egy hasonló eljárással készült szer megjelenése amit akár 5 literes kiszerelésben is beszerezhettem (volna)...

 

de

 

- az 5 liter ára a fele volt a 20 liter Stericlean Plant-nek

- semmi dokumentált teszt vagy laboratóriumi körülmények közötti vizsgálatok, nem úgy, mint a SteriClean Plant-nek

 

Szóval, maradok a Brányi-fivéreknél, akik bármikor elérhetőek, értenek a mezőgazdasághoz, tapasztaltak, frissen készítik az "anyagot" és 2 napon belül megérkezik (postázható).

 

Letakarít minden "felületi" gombát, még a fehér/szürke zúzmót is ( a sárgát nem) de a levélben kialakuló peronosz ellen nem hat. 

 

 

Összegzésként elmondhatom, így nem jutottam el másik szer kipróbálásához ;-)

 

 

 

 

Előzmény: laca5 (22477)