Dessert Rat Creative Commons License 2024.03.16 0 2 46155

Nagyon szép darab, erre mondom én hogy szerethető, nem fekete, nem műanyag, nincs rajta száz nyomógomb, nincs benne processzor, kapcsoló bizonyára igényesen és finoman kattan. És főként az LCD teljes hiánya az ami engem leginkább elbájol mint a legtöbb régi rádióban.

    A dohányszagról jut eszembe, hogy életem egyetlen dohányszagú rádióját Magyarországon kaptam előzetes figyelmeztetés nélkül, amit két éve szellőztetek és napoztatok hogy egyszer talán kézbe lehessen fogni rosszullét nélkül.   Nemrég vettem egy usák TRC-47 cébét kizárólag a kvarckészlete miatt donornak, de olyan szép hogy a maradékot eltettem tartalékba.   Viszont rendkivül büdös, mert egy tűz áldozata lett a cég ahol raktározták, ahol nem sérült meg egyáltalán de szalonnasütés szaga van. Kvarcot kiszedtem, rádió szellőzik két évig.

    Ha egyáltalán lehet kvarcokat kapni, gyakran olcsóbb egy egész rádiót megvenni bontásra - akkor vagyok bajban ha ugyanolyan szépet küldenek mint a régebbi.  A tapasztalatom szerint az amcsi piacra nem jellemzőek a kiherélt, átalakitott, tuningolt vagy tönkretett rádiók, aminek talán az is az oka hogy nemigazán értenek hozzá - szerencsére. Néhány kvarc-cserés hekkeléssel találkoztam, de gyorsan vissza lehetett alakitani.

Előzmény: _nyunyuka (46152)