DEL-FIN Creative Commons License 2000.05.17 0 0 45
A repülőtéren biztosan! Anélkül már ritka, hogy hazamennék. Sőt legutóbb elég rendesen feltankoltam a csokikból, mivel nem mindenhez lehet itthon hozzájutni...

Ami a nyelvet illeti, a kollegák gyakran meglepődnek, ahogy elbeszélgetek illetve megértem a szándékukat anélkül, hogy igazán lenne nyelvtudásom. 2x2 hét intenzív ugyan van mögöttem, de nem volt kivel gyakorolnom és a nyelvtant ugyanugy megutáltam, mint a magyart (mivel kisértetiesen hasonló) igy ha lehet angolul beszélek, de már volt olyan, hogy egy szót magyarul jobban megértettek. (pl. joghurt) A szórakozóhelyeken természetes, hogy beszélik az angolt, nade probáld ugyanezt meg egy Kioszkiban. A kalauzok megértenek, nade a buszsofőrők? (Ja és mondjuk az egyetemvárosokban természetes, hogy muveltebbek az átlagemberek is, viszont elhagyva például Helszinkit...) Azután errefele az északiakat tekintik inkább kevésbé műveltebbnek, holott azért van pár nagyváros északon. Nemrég hallottam olyat, hogy bizonyos területeken divat, hogy csak svédül beszélnek. (Ez mondjuk inkább Stokholmhoz közeli településeken gyakoribb.) Hát tél az nem volt, pedig sielni akartam megtanulni, viszont remélem idén is gyönyörű nyár lesz! (Imádom tisztavizű tavakat. És előszőr furcsa is volt, hogy a sárga folyó partjára költöztem.)

:DEL

ui.: A tallint legfőképp a lányok szempontjából érdemes megnézni. Ezért kezdtem felfrissíteni az orosz nyelvtudásom... (Azért tudom, hogy ott az észt a hivatalos nyelv.) Amugy a hely az olyasmi, mint magyarország volt, még mikor fiatal voltam.

Előzmény: HITMAN (42)