Boarhunter Creative Commons License 2024.03.13 -1 4 155188

Bencucnak kb. semmiben nincs igaza, csak sajnos túlságosan buta tájékozatlan vagy ahhoz, hogy ezt megértsd.

Ha az idézett hozzászólás előzményét is megnézted volna, láthatod, a bencuc féle "jó tanács" az volt, hogy a vadászokat le kell szarni, a vadászoknak a pofájába kell röhögni, a vadászok senkik, nyugodtan b.ssz ki velük mert amúgy is megérdemlik. 

Ez egy jótanács a békés egymás mellett éléshez.

Ekkora barommal tényleg nincs mit kezdeni, jól szájon kell verni, hátha abból majd tanul. Az erdő hallgat.

Persze kedves barátod azóta már kifejtette, hogy az erdészeket is le kell szarni, a természetvédelmi őröket, a tiltó táblákat is, mindent, mert ő egyszer az erdőtörvényben azt olvasta, hogy neki JOGA VAN az erdőben tartózkodni, a többi meg nem számít. Ostoba tahó. Ha ilyen öntörvényű barom, hát legyen, de a saját f.szával verje a csalánt, ne adjon hülye tanácsokat másoknak mert ráfáznak szegények.

Kicsit elmélyedhetnél a dolgokban mielőtt ítélkezel, mert a felszínes megfigyeléseidre alapozott véleményed sok esetben téves.

Itt van ez az erdőgazdálkodás dolog. Ami szerinted nincs. Mert nem telepítik újra, mert kivágják és jópénzért eladják, mert kopár, mert bozót, mert jajjdecsúnya.

De van erdőgazdálkodás. Meglehetősen szigorú. 

A gazdálkodásnak nyilván része az "aratás", az adott területek levágása is. Aztán újratelepítik. Mindet. És jönnek a "szakértők", hogy "eltűnt az erdő". Nem tűnt el, ott van az. Csak Te nem látod. Sokáig nem látod. Mit gondoltál, öles szálfákkal fogják újratelepíteni? Vagy legalábbis embermagas, földlabdás csemetékkel? Nem. Akár makkvetéssel, akár csemetével telepítik újra, igencsak "keresni kell" a szemnek az első években. Sose felejtem el, amikor a vadászfórumon egy nagyonokos csávó hőzöngött, hogy nézzük meg a képet, itt már sosem lesz erdő! Aztán a képen ott sorakoztak a 30-40cm magas tölgycsemeték...

Tudod "Emese", így van ez...

Előzmény: edula2 (155187)