Bencuc Creative Commons License 2024.03.13 -4 1 155178

Jajj, ez most hogy vadkár.... Elve a vadász probléma ott kezdődik, hogy mióta az eszemet tudom a number one joker kártya a vadászok részéről mindig az arra hivatkozás, hogy: vadászni kell mert nincsenek már nagyragadozók, és nincs ami a tápláléklánc tetején szabályozzon. Na, mostmár itt vannak a nagyragadozók, de persze a vadásszakma mégse akar hátra lépni, nyilván, mert akkor hol lenne a haszon a szarvaskolbászon, meg a vadhús kernek, meg a vadásznak otthonra. Inkább hőzöngjünk, hogy minek ide a nagyragadozó. Ez az egyik, a másik meg: mondják ezt a mezőgazdasági vadkárt. Nem esik meg rajtuk a szivem, most gondolj bele: mit eszed te már a magyar búzát pl? Hol szól ma már arról az agrárium, hogy népet élelmezünk? Elve lassan már mindenhol ukrán gabonából sütik a kenyeret, Aldi, Lidl, Tesco: ott hány százalékban veszel magyar termelésű terméket? A nagy többség nem, mert nem is tudja már megfizetni. Nincsen már olyan mint a multrendszerben, hogy népélelmező magyar agrárium. Eleve sok mindenben már nem is vagyunk önellátóak, amiben meg igen, abban nem népélelmezés folyik, hanem az hogy a gazda megtermeli, de nem azért, hogy téged ellásson, hanem hogy profitmaximalizálás címszóval kivigye külföldre. Ezzel amúgy semmi gond, lelke rajta, majd én megveszem az Aldiban a külföldit, a gond ott kezdődik, hogy utána  teneked nyujtja a markát az agrártámogatásért a közpénzből amit te adsz össze többek között. Tehát népélelmezés kapcsán azt nem nézi, hogy neked jó legyen, de te finanszírozzad a közpénzen keresztül az ő nyerészkedését. Aztán plusszban még hápog a vadkár miatt, hogy ne legyen vad se, mert akkor nem tud profitot maximalizálni a természet kárán meg a te közpénzeden. Na elmehetnek a tudják hova. Közben meg az ember eszi a kínai mézet meg az ukrán kenyeret. 

 

Nem arról van szó amúgy, mert tekintetbe lehetne ezeket venni, ha lenne normáis környezetvédelem, ha a nemzetiparkot nem letermelnék, ha a vadászok nem űznének sportot abból hogy a ragadozómadarakat mérgezzék, meg lőjék le a farkast a juhászokkal összekacsitva sutyiban, vagy éppen téged amint az erdőt járod, amit a törvény neked megenged. Meg ha mondjuk a gazda se harácsolni akarna folyton, hanem ha már adtam neki pénzt a közösből, kicsit az én vásárlói érdekemet is nézné, nemcsak azt hogy miből veszi meg a 7. unokájának is a hodályt. 

 

Szóval nem kell birkának lenni itt. Ki kell kérni magadnak, ha meg mások sem tartják be a játékszabályokat, akkor te se foglalkozz vele, amit tudsz karéjozz ki a rendszerből magadnak, járjad az erdőt kedvedre, ne foglalkozz ilyen vadkár meg satöbbi dolgokkal, meg hogy fokozottan védett terület. Idehaza addig védett fokozottan, mint le nem termelik vagy fel nem szántja a nehézgépével az erdészet. Örülj a szerencsének, hogy nem is nagyon nézik, hogy ember nincs rá.

Előzmény: Tharkus (155174)