Bencuc Creative Commons License 2024.03.12 -3 1 155171

"Továbbá bizonyos időszakokban, ha az a szubjektív megítélése a hivatásos vadásznak, akkor elküldhet az adott területről. Mert pl. tavasz van, malacozás. Vagy ősszel bőgés, ugye. De nagyon ritka madárfajoknál a fészket sem közelítheted meg 500 m-re például. Nyilván ennél az extrém esetnél elsőre csak elküldenek, de ha visszamész és rajta kapnak, valószínűleg agyon büntetnek."

Azért ennek utána kellene nézni pontosan, mert az erdőtörvényben a tűrni köteles az ami rád vonatkozik a "tulajdonos" részéről. A közlekedési törvényben meg eleve benne van, hogy a figyelmeztetések, jelzések elfelejtése az a tulajdonos felelőssége. Ez alapján ezt hogy malac meg ilyenek te szerintem letojhatod első körben, bár erre te is utaltál.  A másik meg hogy én nem hiszem hogy a vadász hivatalos személy.  konkrétan hogy ki mit csinálhat szerintem eleve nem is tisztázott teljesen mert sok szürke zóna lehet ebben. Legtöbb erdőtulajdonos pl. annak sincs tudatában hogyha én odamegyek az erdőjébe sátrazni engedély nélkül az teljesen legális. 

Veszély akkor van ha valóban bemész ilyen fokozottan védett területre, mert akkor neked is vaj lesz a füled mögött. Vagy ha kocsival bemész az erdőbe aztán úgy mondod a magadét. De legtöbb esetben ha te leállsz a parkolóban, aztán beveszed magad az erdőbe, valóban ráhívhatod a pampogó vadászra a rendőrt ha fenyegetve érzed magad, mert a szabályt eleve ők se tartják be, te meg nem tudtad, hogy ott épp mi zajlik. Nyilván ha nem a rájuk jellemző kőkori módon megkér, hogy menjél máshova mert vadásznak, az teljesen rendben van, de sok köztük az elmeháborodott. Multkor mikor gombásztam lementem egy völgybe ami a közelünkben a legforgalmasabb vadászhely, délután ráadásul, már egyből megálltak azt magyaráztak hogy mit keresek ott. Mikor mondtam, hogy jó akkor hívja ki a rendőrt, egyből hangnemet váltott azt elment. Sokan beleélik magukat hogy kiváltották a korrupcióval megszerzett engedélyüket, azt mostmár akkor ott ők a górék, durrogtathatnak, folyathatják az olajat a kocsiból, mindenki más meg kopjon le.

Egyébként visszatérve a fokozottan védett területekre, azért nem kell ezen annyira meditálni, meg úgy általában az ellenőrzéseken, mert egyenlőre nem nagyon nézik ezt itthon, meg eleve ha jobban akarják majd nézni a jövőben se fogják tudni. Nincs egyszerűen ember rá. Ami meg lesz, annak is egy része korrupt lesz.  Ennyiből hálistennek minekünk gombászoknak kedvez ez a munkaerőhelyzet. De az erdőveédelem lesz a legutolsó, ahol azon fognak gondolkodni, hogy na oda honnan szalasszanak majd embert. A kamerázás marad az egyetlen épkézláb eszköz majd az erdészet kezében, de az se hatékony. Félreeső helyek, van hogy több út vezet oda, kikerülöd, mire megérkezik elmész, elbújsz, no meg ilyen lepukkantabb helyeken mint Bordod meg Nógrád le is fogják verni őket. Aztán úgyis megunják egy idő után hogy vagyonokat kell a kamerákra kiadni. Láttam már több helyen ahova ki lett rakva kamera szemétlerakás miatt, hogy ott volt a kamera, csak a napelemnek meg a kábelének lett hült helye, úgyhogy vélhetően nem is működik már. Sok helyen a természetvédők kameráit is lelopkodják.  

Előzmény: morel_whisperer (155158)