Sony Black Creative Commons License 2024.03.11 -3 3 47587

Koaxiális, koncentrikus, nevezd ahogy akarod, cső a csőben! Nincs külön megkülönböztetve mert maga a C13 az. Sem a jogszabályban sem a szabványban nincs semmiféle X. A szétválasztás külön szám alá esne. A kazán gyártó kitalálta hogy szét is lehessen választani... 

 

"Kivéve ha a kazán és a kivezetés távolsága megköveteli pl. Koaxba vízszintesen tud a kazán mondjuk 5-6 métert ,szétválasztva vízszintesen 80/80ba meg 20 métert."

Azt én megnézem hogy ki az a balf@sz ember aki a lakásán lejtésebe rakva 10-20m füstcsövet akar látni vízszintesen, ha egyáltalán lesz olyan tervező aki ezt megengedi és engedélyezni helységeken keresztül. Arról nem beszélve hogy 20m-en a lejtés kb 1m lesz :D Gratulálok hozzá! Eleve a homlokzati kivezetésnek elég szigorúak a feltételi. Arról nem beszélve, hogy amilyen hosszú lenne vízszintesen, már lehetne akár függőlegese is, mert egy ilyen kiépítése simán drágább már mintha egy függőleges C33 lenne, vagy egy C53

 

"A szakember ne terjesszen orbitális baromságokat, egy ilyen fórumon...pont azt várná el az ember, hogy képben legyen, és ne minden hozzászólásával egyre mélyebbre ássa magát  szakmai NEM hozzáértésében."

 

Egyáltalán nem terjesztettem orbitális baromságokat, többes számban meg pláne nem. Volt egy hibás megállapításom utólag elismertem és javítottam. Az vesse rám az utolsó követ aki még életében nem hibázott. Ezt a szétválasztót homlokzati elvezetést meg erőlteted, hogy neked legyen igazad, holott egyáltalán nincs is létjogosultsága. Bemásoltam a definícióját a jogszabályi környezetből... tehát nem szerintem nincs. 

De én ezt elengedtem, neked van ilyen, akkor legyen. :)

Előzmény: HWK12 (47586)