w.ullrichfun Creative Commons License 2024.03.09 0 0 19590

"A tudást egy szűk intellektuális papi réteg (valszeg a héiopoliszi papság) és a legfelső uralkodói réteg birtokolta évezredeken keresztül, illetve adta át egymásnak korról korra."

 

 Ez biztosan így volt, viszont szerintem nem, vagy csak keveset, (egyre kevesebbet!) GYAKOROLTA. Ennek hiányában pedig hiányos is lett az a tudás, és végül el is veszett.

 

"A szálak természetesen visszavezethetnek Atlantiszba, de annak létezésére nincs bizonyíték."

 

Semmire nincs bizonyíték, ami i.e. 2000-3000 előtt történt. Már a 2000 is nagyon homályos, foltos, feltételezésekkel teli. Ezt nemcsak én írom, pár éve a doku csatornán vitázott két ismert, komoly egyiptológus, egyikük érthetőnek nevezte az alternatív, spirituális vonalhoz köthető elméleteket az Óbirodalom, és előtte levő korszakokról, merthogy nem tiszta - a másik azzal érvelt, hogy attól, hogy nem teljesen tiszta, és egyértelmű, még nem indokolt alternatív teóriákat feltételezni, merthogy miben lett volna más, mint az i.e. 1500 körüli, amiről már sokat tudunk? 

 Nos, sok mindenben nagyon más volt, hiszen eltelt közben ezer, másfél ezer év ... az én logikám szerint az rengeteg, és közben még olyan időszak is "belóg" amelyikben szinte visszafejlődés jelei látszanak ...(?) 

 

Előzmény: Törölt nick (19585)