Arkimbz Creative Commons License 2024.03.08 -1 0 484774

Sajnos a tájékoztató oldalak mélyen hallgatnak a kiegészítő jegyekről, azonban a MÁV-Start díjszabása egyértelmű (3.3.8. pont): az minősül jegy nélküli utasnak, aki a megyebérlet által lefedett területet elhagyja, és nem rendelkezik a továbbutazáshoz felhasználható előre megváltott menetjeggyel. Ugyanez igaz a Budapest bérletre a közigazgatási határállomás vonatkozásában (4.1.7.).

 

Fenti rendelkezések nem tartalmaznak olyat kitételt, hogy a vonatnak meg is kell állnia a megyehatáron/közigazgatási határon, tehát Budapest bérlettel az IR vonaton Rákoscsabától Hatvanig, Pest megyebérlettel pedig Turától Hatvanig kell a kiegészítő jegyet megvenni.

 

Feláras vonaton (nem öszvér IC) megyebérlettel és Budapest-bérlettel nem lehet Budapest területén kívül utazni, így Hatvanig azokra mindenképp a teljes Keleti-Hatvan szakaszra kell menetjegy+helyjegy, ha nincsen érvényes havi vagy napi országbérlet.

 

Nyilván ebben az utolsó pillanatig titkolózós őskáoszban nem meglepő, ha a jv nég mindig nincs a helyzet magaslatán, ugye a MÁV appból is kikerült a Bp bérlet, de nyugodtan lehet segíteni a díjszabás hatályos pontjainak bemutatásával...

 

Előzmény: BGbr (484768)