zdcmchy Creative Commons License 2024.03.07 -3 0 696300

Te is tudod, csak így tudhatod. A svéd mindég balhés volt, football huligán meg minden, csak már idősek, a fiatalok jelentős része viszont más kulturából került oda.

Bruxellesben személyesn végig néztem egy ilyet, ahol volt  nagy használtautó piac, a vágóhídnál és a gare du nord környéke, ott a kirakatos kupik voltak (vagy vannak is, nem voltam arra jó pár éve). Az egy rosszkörnyék volt már az 1980 as években, de még belgák, vallonok mert fraciául beszéltek és flamandok lakták. Aztán fokozatosan török, görög (Dinzas, egy autókereskedővel voltam jóba, akkor még görög gyártott levis 501 eket is veszegetem tőle) maroccanok, kongói stb.... de szerintem inkább nyugisabb lett ott, bár zajosnak zajosabb.
Ez úgy működik, hogy 1980 körül az öcsémet beengedték a discoba mert úgy néz ki mint a flamandok, de egy törököt nem szicíliait se (azok a bányákban dolgoztak) afrikait se, tehát azok máshová integrálódtak, valószínűleg eleve rossz környékre, anderlechtbe. De pl. Hollandia ellenkezője, ott ilyen se volt de pl a kirkatos kupis városrész ott nem minősül nogo rosszkörnyéknek. Ott a bevándorlókból hollandok lettek, persze a rossz oldallal együtt mert pl. Rotterdam az a huligánok fővárosa lehetne, de ha valami cirkusz van, abban eredeti hollandokat szoktál látni, ha csak nem valami összevágott a video.

Előzmény: marjori (696299)