Didergő Király Creative Commons License 2024.03.06 0 0 271585

nem hinném, hogy bármi problémát okozna, ha nem vágod vissza a gyökeret. bizonyos esetekben segít (pl. beszakadt gyökér), de hibátlan gyökeret minek vágj vissza? persze én is úgy okoskodok, hogy nem tanultam a szakmát, csak igyekszem tájékozódni, de az a tapasztalatom, hogy a kertészkedés is kicsit olyan, hogy találsz forrást minden elméletre és annak ellenkezőjére is. haverom, aki régebb óta van a "szakmában", lakonikusan megjegyezte, amikor kiástam a megyeri által preferált 1 m3-es ültetőgödröt a fámnak, hogy nem olyan bonyolult ez a kertészkedés, csak szeretnek nagyot mondani a "youtube-erek", hogy azt gondold, hogy ez egy hatalmas tudomány, aminek ő van a birtokában.

most már én is csak röhögök azon a videón, amin a megyeri full komolyan kiásta az 1 m3-t. hogy lásd, hogy ő aztán nem viccel. a gödör aljára meg mehet a trágya, hátha szivárog belőle valami felfelé is.

visszatérve a gyökér visszametszésre: a föld fölötti rész visszametszése fontosabb ültetéskor. bár pl. a gyulai iván azt mondja, hogy nem kell, mert azzal a növény gyökeréből is eltávolítasz ugyanannyit. nem nagyon mernék vele vitába szállni, de szerintem megfeledkezik arról, hogy a szabadgyökeres gyümölcsfa gyökerének pont hogy eltávolították már egy részét, amikor kiszedték, szóval...

Előzmény: Balage-81 (271584)