gombfoci Creative Commons License 2000.05.16 0 0 21
Üdv!
Csak annyiban szólnék a témához, hogy nekem is 3 címem van: egy "cégfüggetlen", egy céges, és egy "anonimitást biztosító" - lsd fenn.
Szóval mind a hármat naponta ellenőrzöm, mert elég sűrűn használom őket.
1. A céges emilnek nem vagyok híve, ide csak hivatalos leveleket irányítok, esetleg egy nagyobb attcsot, hogy könnyebben átjöjjön. Aki esetleg a melóhelyi gépemen túrkálni akar, az nem fog találni semmi privát dolgot így.
2. A cégfüggetlent kb. 3 éve használom, még egyetemista koromba csináltam (freemail-csóró egyetemistaszindróma), a legtöbbet ezt használom. A külföldi haveroknak se kellet mindíg írogatni, hogy mi az új cím, és a privátlevelezésemet se kellett átvariálnom. További előnye, hogy otthon is megnézhetem (akár internetelőfizetés nélkül is), sőt a világ bármely pontján.
Jelenleg készülök egy magán"névjegykártya" készítésére, ahová szintén ezt a címet fogom megadni, mert - bármilyen nevetséges is és nem tűnik komolynak - ezt a címet nem tervezem megváltoztatni. A szolgáltatótól kapott emaillel ugyanaz a probléma, mint a céges email-el (tehát ha váltok, akkor az is változik), arról nem is szólva, hogy az otthoni internetezést meg tudom oldani szolgáltató nélkül is...
3. A fenti email címem pedig az anonimitáshoz kell. - na nem kell arra gondolni, hogy rosszalkodni szoktam... ;-)

Ami az email címek elírását illeti, hát igen. Én ezt úgy szoktam kivédeni, hogy elmagyarázom "logikailag" egy email cím felépítését. Ha valakin ez sem segít, akkor cak annyit mondok nali, hogy midíg 3-szor ellenőrizze a címeket, mielőtt elküld valamit...

csao Gf