covid2o50 Creative Commons License 2024.03.03 0 1 10835

Ezért volt rendkívüli felelőtlenség a részedről, hogy mindvégig bagatellizáltad a járványt, s lépten-nyomon megkérdőjelezted az ellene hozott intézkedéseket. Most pedig mikor elmúlt, minden mai társadalmi gazdasági jelenségért, problémáért is a járvány kezelését teszed meg univerzális bűnbaknak. Ez már valami rögeszmés csőlátás.

 

Igen, ezt úgy hívják hogy szólásszabadság. Sokan mások is megkérdőjelezték az intézkedéseket, mert egy részük nettó fa**ság volt. Ha azt láttam volna hogy az emberek kis része bepánikol, és világvége érzése van, pont leszartam volna, ha a többség helyén kezelte volna a problémát. De minden korosztály, minden társadalmi réteg elvesztette a kapcsolatát a valósággal. És ha ilyet lát az ember egy demokráciában, kötelessége megszólalni. Az egy más kérdés hogy pont szart sem ért, az emberek válsághelyzetben nem tudnak érvek mentén gondolkodni, inkább az állati túlélési ösztönök működnek.

 

Akik kritikusak voltak és borús jövőt festettek le, őket lehúlyézték. És amikor a pontosan kiszámítható következmények valósággá válnák, mint a mély gazdasági válság, háborúk, növekvő társadalmi feszültségek, arra meg az a válasz hogy nincsenek összefüggések.

 

Én azért tanultam történelmet, és rémlik valami ilyesmi hogy gazdasági válságok, társadalmi feszültségek hogyan válnak pusztító háborúkká, a háborúk hogyan válnak még nagyobb háborúkká.

 

Persze úgy is hozzá lehet állni hogy a világban nincsenek szabályok, káosz az egész, nem függ össze semmi semmivel. Ez már a posztmodern korszak, ezért sem lepődök meg már semmin.

 

... Ezen csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet változtatni. A járvány ennél sokkal gyorsabban támad, azzal szemben csak gyors, statáriális intézkedésekkel lehet felvenni a harcot.

 

Vicces amikor még utólag is vannak akik úgy gondolják hogy statáriális gyors intézkedésekkel meg lehet állítani egy cseppfertőzéssel terjedő vírust, lakásokon, városokon, határokon belül tartani :) Ez nem csak gyakorlatilag képtelenség, hanem logikailag is. 8 milliárd embert hermetikusan zárj el egymástól úgy hogy nincs 100% egzakt mód a vírus kimutatására. Úgy kellett volna hozzáálni hogy ezt a vírust rövid időn belül mindenki el fogja kapni, és e mentén felállítani értelmes stratégiákat.

 

Előzmény: Construkt (10833)