Dessert Rat Creative Commons License 2024.02.29 0 5 46116

"Vegyetek inkább Johnson Viking Messenger CB-t az abeyen, szàzszor jobb rádió és még olcsóbb is!"

 


Oké, akkor CB vadászaton a vadonban:

 

Természetesen megpróbáltam megszerezni egy Viking Messengert, ilyen az ni:

Igazán szép példányok vannak belőle, konkrétan ezt 199 dollárért lehet elvinni és a postája ingyenes (a zusán belül)  Ettől egy sokkal szebb (gyüjteményi  állapotú) példányra vetettem szemet ami 20 dollárról indult és volt rá néhány bátortalan licit ami felnyomta 32-re. Öt percel a vége előtt megkináltam egy 45-ös ajánlattal, a végén villoggás és csattogás, szaladtak a számok és 129-nél állt meg az automata licitek harca, plusz 30  posta.   Nagyon kedvelt tipus, ennek megfelelő az ára.

 

Itt egy pucér panel csövek nélkül 74 dollárért, restaurálási célra:

A tipus 1958-as, ettől autentikusabb egyszerűen nincs. Nagyon egyszerű kapcsolású, egyszer transzponált 455kHz-es KF-el, tehát kvarc beszerezhető hozzá korlátlan mennyiségben.  A 74 dolláros pucér panelhez árulnak teljes szet csövet, kb ugyanennyi pénzért, tehát egy szép példányra el lehet költeni 200 körül.  A licitet elbuktam de mivel az nem lehet hogy nekem ne legyen Johnson Messengerem, vigaszként kinéztem egy  Messenger-III tipust ami ugyan csak 1964-es gyártmány és tranzisztoros, de legalább csak fix 15+15sh  az ára.

 

Ezekhez az árakhoz iránymutató, hogy egy doboz sör a boltban 4 dollár - aki sokalja az nem issza és nem vintage cébézik, állitólag úgy is életben lehet maradni.

 

(folyt köv)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (41556)