RnD Creative Commons License 2024.02.28 -6 8 12669

Targu Jiu—Móvár: 20-22 (10-10)    február 18.

 

 

Ilyen stresszes meccse még nem volt a Móvárnak. Ráadásul egy játékerőben gyengébb ellenféllel......persze óriási volt a tét (legalábbis nekünk)

 

Első támadásunk végén Tóth Gabi ment be baloldalon indulásból, a labdát a kapus védte, Gabi visszafordult és rögtön reklamálni kezdett, bár nem nagyon volt miért (a védők faultolni nem faultolták…) Majd jött Stranigg Zsófi négy kihagyott helyzete: először indulásból, aztán középről szélsőbefutás után, majd jobboldalon betörésből vágta a kapusba a labdát és végül kimaradt balszélről is egy ziccer  (kipattanó labdából). Mindez öt perc alatt....nem sokkal később már Nati volt helyette.

 

Közben Lancztól is láttunk egy gyenge lövést jobboldalról – ő az utóbbi időben egyáltalán nincs formában – és Tóth Eszti is össze-vissza lövöldözött: középen talpról védő fölött, majd baloldalról kilenc méterről kisebb felugrásból kísérletezett, aztán meg b3 9 méterről átlövésből a kapufát találta el és ugyanonnét még egyszer a védőket. Tóth Gabi középen talpról kétszer is kapura bombázta a labdát, sikertelenül. Jobbszélen Udvardi az első neki szánt passzt nem tudta elkapni – mondjuk inkább TE hibájából – a másodikat már elkapta, de aztán a labdát a kapusba lőtte, nem sokkal később meg kiállították. Rengeteget hibáztunk az első húsz percben....

 

Gólt először Pásztor Nonó szerzett, kezdetben ő volt az egyetlen játékosunk elöl aki nem veszítette el a fejét (1-1 6’40”). Faragó Luca lőtte a másodikat, szintén beállóból, a harmadikat meg Tóth Eszti miután végre sikeresen be tudott törni a két jobboldali védő között (3-3 13. perc) És rendezetlen védelem ellen Ivancok is betalált középen hat méterről (3-4) De az első negyedórában így is csak négy-négy gól esett mindkét oldalon, nem túl sok, a kapusok viszont nyolcvan százalékkal védtek.

 

Egy idő után a két szlovák jv is beindult és egyre-másra szórta ki a játékosokat, rendkívül szigorúan ítélték meg a mezhúzásokat, ugyanakkor a hatoson vagy a hatos előtti faultokat illetően már jóval megengedőbbek voltak… Az ellenféltől négy játékost  küldtek le az első félidőben, tőlünk mindjárt hatot (Pásztor Nonó, Lancz, Udvardy, Ivancok, TG, Ivancok…) Ez sem növelte a játék színvonalát, bár a védekezésünk még emberhátrányban is jól működött, Szemerey Zsófi meg kiválóan védett.

 

A 10. perc után új játékosok kerültek pályára: Albek Anna, aki lőtt betörésből egy gólt (igaz aztán összehozott egy belemenést is). Tóth Niki beállítása azonnal dinamikusabbá tette a támadásainkat as per usual, először Tóth Esztinek nyitott területet balszélen aztán Ivancoknak adott rendezetlen védelem ellen gólpasszt majd Udvardi kapott tőle egy labdát ziccerbe, és utána jobboldalon betörésből kiharcolt egy hetest is (amiből gól lett) [5-7 20. perc]  De újra jöttek a hibák: kihagyott ziccer balszélről, Ivancok első kiállítása, Albek Annától egy belemenés, és egy román hetes amivel megint az ellenfélhez került az előny (8-7 24. perc) Szemerey Zsófi a félidő végjátékában még védett egy hetest + a kipattanót is, de így is csak döntetlenre tudtuk kihozni ezt a harminc percet (10-10).

 

 

Szünet után rögtön két góllal indítottunk: az újonnan beállt Varga Emília kilenc méterről átlövésből, Tóth Gabi indulásból talált be (10-12 32. perc) A románok először még bírták az iramot, de a félidő első öt percét követően végre le tudtuk őket szakítani: Pásztor Nonó gyors középkezdésből, Lancz Barbi kilenc méterről átlövésből, Stranigg Zsófi indulásból, Udvardi Laura húzás végén jobbszélről volt eredményes (13-17 39. perc) És még nem volt vége…… Lett még egy gól Stranigg Zsófitól indulásból, Tóth Gabitól középen betörésből és Pásztor Nonótól egy briliáns lefordulás után középről a vonalról (egy olyan beállós gól amelyikhez nem kellett assziszt) [14-20 43. perc]

 

Negyedóra alatt összehoztunk egy 10-4-es pontosabban 4-10-es sorozatot, kell ennél több....?

A Targu Jiu játékosai elfáradtak, a szünetben kiestek a ritmusból, mi viszont megnyertük a meccset ezzel a sok góllal, most már hátra is dőlhetünk, gondolhattuk (legalábbis mi, nézők).

 

 

De aztán mégsem……Tíz perccel a vége előtt Tóth Gabit kiállították négy percre és ez egyben azt is jelentette h ő már többet nem jöhet vissza (három kiállítás ugye rögtön piros lap). Hogy ez miért történt, nem könnyű megállapítani.

 

Közvetlenül ezt megelőzően Faragó Luca j2 vonalról befordulás után a kapu fölé lőtte a labdát. Ehhez Tóth Gabitól kapta ziccerbe a passzt és utána Gabi lehet h szóvá tette az egyik jv-nél azt h erre még szabaddobást sem fújtak be, bár máskor a legkisebb mezhúzást is komolyan vették.  Vagy ez, vagy a kimaradt beállós ziccer után indulásnál faultolhatott valakit, ezt azonban a tv-közvetítés nem mutatta és nem is valószínű, mert nem láttunk senkit sem a földön aki egy ilyen két percet érő fault ’áldozata’ lehetett volna……

 

Akárhogy is történt, volt még tíz perc amelyikből négyet emberhátrányban kellett lejátszanunk. TG kiállítása igencsak megviselte a csapatot, elöl teljesen elveszítettük a fonalat, volt olyan támadásunk amikor passzív játék miatt elvették tőlünk a labdát, az átlövéseink meg egészen gyengére sikerültek. A románok viszont vérszemet kaptak és alig négy perc alatt lőttek négy gólt: középről, balszélről, jobbszélről és középről beállóból még egyszer. Újra szoros lett a meccs, kezdhettünk mindent elölről (20-21 53’58”)

 

Pásztor Nonó kétszer is próbálkozott, de hiába és Tóth Eszti is indulásból először csak egy kiállítást tudott kiharcolni (20-21 57’14”) De aztán Nonó újra megkapta a labdát, a kapunak háttal állva jobbra cselezett/balra befordult két védő között és szuper gólt lőtt (még egy olyan beállós gól amelyikhez nem kellett assziszt…) [20-22 57’32”] A Targu Jiu most már 6-a-6 ellen támadott, el is rontották a beállósnak szánt bepasszt és amikor az utolsó perc elején időt kértek, már tudtuk h ezt a meccset megnyertük. Utána végig támadhattak de helyzetbe sem kerültek, végül egy időntúli szabaddobással fejeződött be ez a félidő is: a román játékos a labdát magasan beívelte a sorfal fölött a kapu elé így aztán senkinek nem esett baja. Rendesen viselkedtek, a szurkolókra sem lehet semmi panasz. Következnek: a besztercei csapat és a besztercei szurkolók……