RnD Creative Commons License 2024.02.28 -5 8 12668

Móvár—Sola: 29-34 (végeredmény)     február 10.

 

 

Albek Anna átlövésével kezdődött a második félidő – nem helyezte jól, a kapus könnyedén védte - majd Anna kiállításával folytatódott: alaposan megcibálta oldalról a beállót akinek így aztán hiába is akartak  passzolni.... Két perc igen, hetes nem lett belőle és a norvég támadás végén a j2 hat méterről megkísérelt lövést is védte Szemerey Zsófi. A visszapattanó labdát aztán a vonalon egymás mellett – balról jobbra – Pásztor Nonó, Stranigg Zsófi és a balkezes Kristina Novak várta. A labda j3 Pásztor Nonó lába között gurult vissza a hatos mögé, Nonó álló helyzetből kicsit körülményesen nyúlt hátra h megszerezze, Novak viszont jobbról egy méterről szabadabban be tudott kanyarodni érte, felvette, a két hátraeső móvári játékos mellett bement a hatosig és onnét persze már nem hibázott. Fault nem volt, szabályos gól, de az ilyesmi azért  megviseli a nézők idegeit… (16-23 32. perc)

 

Túloldalon Nonó rögtön javította a hibát és kiharcolt egy hetest (Tóth Gabi asszisztból) + egy kiállítást is. (Első hetesünk ezen a meccsen…)  Tóth Eszti belőtte, majd kimaradt egy norvég helyzet jobbszélről, Stranigg Zsófi viszont balszélről szuper gólt lőtt (Tóth Eszti középről adott neki egy nem kevésbé szuper hosszú passzt ehhez…) [18-23 34. perc] A következő támadásunkat még 6-az-5 ellen tudtuk befejezni, ezúttal jobbszélről, de a ziccert Udvardi Laura a kapusba vágta.

 

Védekezésben kezdtünk feljavulni, a Sola már a második támadást „tanácstalankodta” el, igaz nálunk meg elöl Albek Anna túl hamar, előkészítés nélkül lőtt kapura j3 talpról 8 méterről, ráadásul  két egymás mögött álló védő fölött……ebből persze nem lett semmi. Tóth Gabi viszont kiváló pattintott passzal játszotta meg a vonalon Pásztor Nonót aki nem is hibázott (19-23 38. perc) Két újabb eredménytelen Sola támadást követően előbb Tóth Eszti majd Albek Anna lőtt felelőtlenül gyorsan kapura – egy támadáson belül – annak ellenére h idő volt még rengeteg, ezért semmi nem indokolta ezeket a viharos sebességű támadásbefejezéseket. De a jól kijátszott akciók sem mindig sikerültek: gyors labdafelhozatal végén TE hiába adta ki a passzt jobbszélre, Udvardi Laurának óriási helye volt, a ziccert mégis kihagyta.....túl nagy elánnal pattintotta a labdát a kapu fölé (19-23 39. perc)

 

Sebaj, a Sola elrontott még egy támadást, ezt is jobbszélről, mi jöhettünk de aztán Albek Anna – mint akit megszálltak a fúriák – kicsit sem várt hanem a némileg felül helyezkedő b1 védő mellett bement a hatosig és jobbszélről a kapufát találta el. (Itt a norvég játékos a befutó Udvardi miatt indult el befelé és ezzel mintegy ’felkínálta’ a jobbszélt Annának aki lépre ment és bevállalta h onnét nem-helyzetből kapura lő….aminek így nem volt semmi értelme.) Ráadásul Malin Holta ebből vissza tudott indulni és Anna üresen maradt helyén a védőink között gólt lőtt (nyolc perc norvég gólcsend után) [19-24 40. perc]

 

Pásztor Nonó beállóból újra betalált, Stranigg Zsófi balszélről viszont a kapust találta telibe.....hiába védekeztünk szuperül – a Sola a szünet után az első negyedórában két gólt tudott csak összehozni,  többet nem – elöl egyre-másra hagytuk ki a ziccereket. Vagy helyzetig sem jutottunk, hiába passzolgattuk a labdát ide-oda... de aztán kudarcba fulladt még egy norvég támadás elöl, ebből legalább indultunk és a nemrég becserélt Schatzl Nati gólt is lőtt (21-24 44. perc) Sőt, Tóth Gabi mint b2 védő tizenkét méterre előre vetődve megszerzett egy elrontott keresztpasszt, végre nem rohantunk, megvártuk amíg Tóth Eszti baloldalon be tudott törni a hatosig és onnét kapuba bombázta a labdát. Ezzel máris feljöttünk mínusz 2-re (22-24 45. perc)

 

A Sola rögtön időt kért, de először ez sem segített: a következő két támadás elakadt Szemerey Zsófiban, itt volt a nagy esély h kiegyenlítsünk. Dehát....előbb Tóth Eszti lőtt rohamból kapura egy védőről középről hat méterről pontatlanul, aztán meg a jobboldalra, Albek Annának szánt keresztpasszát szerezte meg Camilla Herrem, indult vele és persze nem hibázott (22-25 47. perc)

 

Pásztor Nonó b2 vonalról talált a kapuba, nem könnyű helyzetből (TG asszisztból) (23-25 47. perc) majd Albek Annáról kaptunk egyet baloldalon betörésből, nagyon könnyen. Annát lecseréltük,  beállt helyette Lancz, de az ő első próbálkozása is igencsak gyengére sikerült (hat méterről talpról a j2 védő mellett lőtt kapura).

 

A norvégok az utolsó tízenkét percben átálltak elöl 7-a-6-ra: az első ilyen támadásból nem lett semmi, mi jöttünk, Tóth Eszti b2 7 méterről a kapusba lőtte a labdát, ebből visszaindultak és Malin Holta rendezetlen védelemnél középen lendületből visszaállította a négygólos Sola előnyt (23-27 50. perc)

 

Mi támadtunk újra, több mint két percen át nálunk volt a labda: közben TE egyszer átlövésből a keresztlécet találta el - a labda visszapattant a mezőnybe tizenöt méterre, Tóth Niki előre ütötte a felezővonal felé és végül sikerült megszerezni - aztán meg befújtak egy kiállítást Lancz Barbiról, ezért támadhattunk ennyi ideig. De a norvégok is tudták h sok múlik ezen a két percen, ezért úgy felpörögtek védekezésben mint ezen a meccsen még soha. A keresztpasszokat kiválóan elővételezték és mindenkit leütköztek időben, a kapu felé sem tudtunk fordulni.....végül Nati kanyarodott fel balszélről nagy ívben, középen b3 betört a vonalig de a kapusba lőtte a ziccert (23-27 52. perc)

 

Aztán sokkal könnyebben mégis betaláltunk: Szemerey Zsófi védett egy lövést, Tóth Gabi előre adta a labdát baloldalon Natinak, ő már az ellenfél kilencesénél volt, onnét jobbra passzolt a vonalra Pásztor Nonónak aki rendezetlen védelem ellen persze nem kegyelmezett (Nonó negyedik gólja a félidőben) [24-27 53. perc] Majd Tóth Eszti b3 7 méteren a védők felé bemutatott egy igen látványos lövőcselt – két védő is bemozdult erre középre, így aztán Eszti zavartalanul bemehetett b3 a vonalig és onnét klassz gólt lőtt (25-28 54. perc). Gyors középkezdésből viszont igen hamar a hatosunknál voltak a norvégok megint, Albek Anna leütközés helyett inkább nyújtott karral rángatta a támadó játékost elölről, erre persze hetest adtak (amiből gól lett 25-29)

 

Már több mint öt perce próbáltunk de nem tudtunk három-négy gólnál közelebb kerülni az ellenfélhez és amilyen kiválóan védekeztek, erre egyre kevesebb esélyünk maradt. Nati lőtt egy gólt balszélről – Lancz kipattanó labdáját megszerezve – így a különbség egyelőre nem nőtt (26-30 56. perc) sőt.....beállt Ivancok elöl – Tóth Eszti helyett – és alig több mint fél perc alatt két átlövésgólt is a kapuba zúdított hét méterről - az egyiket baloldalról, a másikat jobbról (27-30 57. perc). Közben sajnos a Sola is betalált, Albek Annát (j2 védő) egy-egyezték le nagyon könnyen a hatoson. Még így is elérhető közelségben maradt a kétgólos vereség (28-31 58. perc) ami körbeverésnél a csoportban sokat jelentett volna...... de aztán máshogy alakult minden.

 

Először Holta lőtt nagyon könnyen gólt középen nyolc méterről lendületből, Ivancok mellett (28-32 57’44”). Mi viszont majdnem egy percig kínlódtunk elöl: Tóth Gabi kétszer egymás után kapura bombázta a labdát középről talpról de hiába (másodszor már a kipattanó labdát, persze) és Ivancok próbálkozását is védte a norvég kapus. Gyurka János időt kért (28-32 58’43”) Utána eleve alig volt időnk támadni, Lancz kezéből kifordult a labda, visszaszerezte de aztán csak hátra/balra tudott passzolni és máris a norvégok jöhettek, mert passzív játék… Aki jött, Camilla Herrem persze pillanatok alatt lőtt egy indulásgólt (28-33 59’03”) Az utolsó percben Pásztor Nonó még kiharcolt egy hetest, ezt Tóth Eszti belőtte (29-33 59’47”) majd norvég TO következett. Maradt még kicsit több mint tíz másodperc és ez arra elég volt h kapjunk még egy gólt, rendezetlen védelemnél (időkérés után miért volt a védelmünk rendezetlen....? jó kérdés).

 

Így a Sola öt góllal vert meg minket  (29-34), fájó vereség ez, az idei nemzetközi kupaszezon talán legváratlanabb és legkínosabb kudarca, ráadásul hazai pályán. A második félidő első felében nem kevesebb mint tizenhat (!) norvég támadás akadt el: vagy Szemerey Zsófi védte a lövést, vagy eladták a labdát, ellépték....negyedóra alatt két gólra voltak képesek, nem többre, mégsem tudtunk legalább döntetlenre visszajönni, csak mínusz 2-re (22-24 45. perc) Hiába védekeztünk nagyon jól, elöl elhamarkodtuk a lehetőségeinket: jobbkettőben a kapura végig veszélytelenek voltunk, Albek Anna és Lancz Barbora hibát hibára halmoztak, ma ez a poszt mintha nem is lett volna.

 

Kiderült az is h a gyors támadásbefejezések komolyabb ellenfelek ellen nem működnek illetve visszaüthetnek, ilyenkor kellene elővenni valamilyen átgondoltabb, figurális játékot, de ehhez jól jönne egy olyan irányító is aki ésszel játszik. Igazából csak Szemerey Zsófi és a második félidőben Pásztor Nonó (4/4 a szünet után+két kiharcolt hetes) dicsérhető maradéktalanul. Tóth Gabi megint nem lőtt gólt, ellenben volt néhány ügyes gólpassza a vonalra, a beállónak. Még így is  meg lehetett volna a meccs, ha a Móvár nemcsak a második harminc percben védekezik úgy ahogy kell. A Sola viszont túl jó csapat ahhoz h egy jó félidő elég legyen a győzelemhez.

 

Előzmény: RnD (12667)