RnD Creative Commons License 2024.02.27 -4 6 12667

Móvár--Sola HK: 16-22 (félidő)   február 10.

 

 

 

Négy gyors góllal kezdődött a meccs: Udvardi Laura és Ivancok indulásból, Lancz Barbi középen védő mellett talpról, Albek Anna jobboldalon betörésből talált be, igencsak dinamikus akciókból (az első kettőhöz kellett Szemerey Zsófi védése is.....) Máris 4-0 mentünk, alig több mint három perc után, egyedül Lancz Barbi miatt aggódhattunk akinek kiment az ujja a lövőkezén, ezért rövidebb ideig ápolni kellett a kispadon.

 

A norvégok az első gólt hetesből lőtték (4-1 5. perc) Elöl Tóth Eszti és Tóth Gabi is elhamarkodott néhány támadásbefejezést, ellenben a másik oldalon Holta középen átlőtte a falat, a balkezes átlövő Kristina Novak – akit egyébként védekezésben cseréltek -  kétszer egymás után betalált, majd Lancz blokkba lőtt átlövéséből a visszapattanó labdára rástartoló Herrem megszerezte második gólját is indulásból..... Hiába volt közben Tóth Eszti kétszer is eredményes, négy perc alatt szerzett négygólos előnyünk hat perc alatt odalett  (6-6 10. perc) Herrem ráadásul szélről cunderből megszerezte a vezetést is (6-7 11. perc)

 

Elöl Tóth Eszti tartotta a frontot, egymás után lőtte a váratlan gólokat, leginkább talpról indított átlövésekből. Udvardi Laura kétszer is betalált jobbszélről, Lancz is eredményes volt jobboldalon betörésből, Pásztor Nonót viszont teljesen levédekezték, kivették a játékból. Elöl gólokban még tartani tudtuk a lépést a Solával, nagyobb gond volt h a védekezésünk középen, különösen a beálló mellett kezdett összeomlani. Leütköző faultot egyre kevesebbet láttunk a mieinktől, így aztán nem meglepő h a norvégok egy idő után már néggyel mentek (13-17 23. perc)

 

A Sola védekezése feljavult, ezzel párhuzamosan a mi védekezésünk leromlott. Két TO is volt már nálunk, ez sem segített. Egyedül a félidő utolsó nyolc percére becserélt Tóth Niki vitt színt a játékunkba, ő kétszer is betalált betörésből – először baloldalon aztán jobboldalon  - és a Sola legjobb védőjét, Martha Barkát is kiállították róla (aztán h ennél a faultnál a jv-k miért nem fújtak be hetest, azt csak ők tudják.....)

 

Előtte nem sokkal Albek Annát is kiállították, Tóth Eszti viszont betalált megint, Szemerey Zsófi is védte – most már nem először – a norvég jobbszélső ziccerét. Anna helyett beállt Lancz Barbi, tőle azonban  csak egy egészen gyenge lövésre futotta középről hét méterről.

 

A félidő utolsó percében sikerült labdát szereznünk, indítottuk középen Pásztor Nonót - üres volt előtte a kapu - de ő aztán olyan későn szánta rá magát lövésre középen hét méterről h a visszarohanó kapus az utolsó pillanatban be tudott vágni elé és a kapuból kitornászta a labdát. (OK, Nonó előtt futott vissza két védő is, de azért ők nem jelenthettek akkora problémát.....)

 

A Sola első kapusa alig védett, a második valamivel jobb. De nálunk a védekezés, a visszarendeződés és a támadás befejezések sem jók. Úgy néz ki mintha öt perc után belefáradtunk volna a meccsbe, fásultan játszunk...... Ez az utolsó jelenet jól megmutatta h milyen gondok is vannak.