RnD Creative Commons License 2024.02.27 -3 6 12666

DVSC--CSM Bucuresti: 15-9 (félidő)   november 18.

 

 

Ez a meccs ugyanúgy kezdődött mint az előző: Pintea ziccerét védte Gabriel. Aztán Petrus Mirtill kihagyott egy helyzetet balszélről, majd nem sokára még egyet. Koni két hetest is kiharcolt jobboldalon: az elsőt Töpfner a kapufára lőtte, a másodikat a kapus lábára (két kihagyott hetes három percen belül....grrrrrr) Töpfner mezőnyből is sikertelenül próbálkozott és Kácsor vérszegény betörése is a kapuson halt el. Tíz percen át képtelenek voltunk gólt lőni a CSM svéd hálóőrének, Erikssonnak. Első gólunkat a 11. percben a Petrus helyett becserélt Vámos Míra lőtte (ejtésből) aztán nem sokkal később még egyszer betalált indulásból (2-4 12. perc) Ingstad lőtt gólt, majd VP kiharcolt egy hetest, ehhez Petrus állt oda és nem is hibázott (3-5 13. perc)

 

Úgy tűnt rendeződik a helyzet, túl vagyunk a kezdeti ijedelmeken de azért nem volt ez egyszerű így sem. Vámos Petrát nagyon jól kielemezték és már kilenc méteren keményen lefaultolták, Hámori Konira szintén ketten ugrottak hét méteren. Így betörésekből nem kerültünk helyzetbe. A széleket Eriksson gyakorlatilag lenullázta, átlövésekben Kácsor meg eddig nincs formában (Elinore - aki egész sok játékidőt kapott - szintén nem jó de ez mondjuk nem meglepetés...) Planéta viszont kétszer már betalált és a beállóba két-három méterről beadott passzok is jók, ezekből Tóvizi lőtt már egy gólt, Elinore passzából ráadásul....és kiharcolt egy hetest. (Planéta második gólja is beállóból jött össze.)

 

A védekezés kezd kicsit gyengülni, a CSM elég hamar visszaszerezte a négygólos előnyt és azóta növelte is. Gabriel is véd lövéseket de a másik oldalon Eriksson még mindig 50%-nál tart.

 

A CSM übermotivált, jól felkészültek belőlünk és nagyon koncentráltan játszanak. Egyénieskedésnek nyoma sincs náluk (ez is ritka). Neagu hiányát meg sem érzik.....egyelőre.

 

 

 

Debrecen—CSM Bucuresti: 23-30 (végeredmény)

 

 

Szuperül kezdődött a második félidő: Kácsor felkanyarodás után középről átlövésből, Planéta  a hatosról beállóból talált be (Koni adta ehhez a hatosról az asszisztot). Közben Arntzen elrontott egy lövést: így alig több mint egy perc alatt máris visszajöttünk mínusz négyre (11-15 32. perc) De sajnos nem sokáig: a Neagut helyettesítő Stoica váratlanul egy egészen ’Neagus’ átlövésből bombázott középről kilenc méterről a kapunkba, mi viszont Haggerty-t elöl nem tudtuk megjátszani (Vámos Petra). Koni tört be j3 Pintea mellett jobboldalt, erre hetest kaptunk....ez viszont kimaradt. Majd egy-egy beállósgólt láthattunk ott is, itt is (Pintea és Haggerty) és befújtak egy rossz zárást a románoknál (a legjobbkor: Ingstad éppen ziccerbe került)....amiből Vámos Petra megindult, baloldalon félpályánál kapta a labdát és onnét már meg sem állt a hatosig ahonnét b2 vonalról klassz gólt lőtt. [Petra első gólja ezen a meccsen] Ezzel ismét csak négy gól lett a különbség a két csapat között (13-17 35. perc)

 

 

De most sem örülhettünk sokáig: Kácsor Gréta középről átlövésből lábon lőtte a kapust (lefelé helyezte a lövést, de középre, így nem sokat értünk vele...) Ebből a jobbszélső Nikolic indulni tudott és gólt is lőtt (13-18 36. perc) Sebaj: most Koni tört be a b2 védő mellett és bombázott a kapuba majd Petrus Mirtill szerzett labdát középen.....a visszaindulásból nem lett semmi de aztán VP b3 nyolc méterről talpról lendületből szétszaggatta a hálót és már csak három gólra voltak a románok (15-18 37. perc).... Nikolic hiába indult meg rendezetlen védelem ellen, csak a kapufát találta el jobbszélről így máris támadhattunk a mínusz kettőért. Haggerty a vonalon két védőt is magával vitt középről jobbra, Pintea kilépett kilenc méterre h megállítsa a labdával közeledő Kácsor Grétát, így középen hat méteren hirtelen senki nem maradt. Gréta a szaggatottról Vámos Petrának adta a labdát aki  j3 nyolc méteren balra fordult, könnyedén maga mögött hagyta az őt kilenc méterről oldalról megállítani szándékozó Pinteát, középen bement majdnem a vonalig és onnét teljesen tiszta helyzetből persze nem hibázott.

 

 

Ezzel lett 16-18 a 38. percben, és ez volt a legtöbb amit el tudtunk érni ebben a  félidőben. Ezt sem sokáig: Kobylinska kiharcolt egy hetest (a kilépő Planétáról), Koni viszont jobbkettőből kiszorított helyzetből a kapufát találta el majd a következő támadásban elejtett egy passzt. Arntzen bezzeg könnyedén le-egy-egyezte – szinte teljesen állva hagyta – Szimót hét méteren és aztán a hatosról úgy lőtt gólt ahogy akart (16-20 40. perc)

 

Szilágyi Zoltán időt kért, Planétát védekezésben lekapta a pályáról és Kácsor helyett beküldte Jovovic-ot (Koni helyett meg Cserit). Így most Cseri irányított, mellette balra Jovovic jobbra Planéta. Két átlövővel lehetőségünk lett volna a távoli zónából ostromolni a kaput, de ez egyelőre váratott magára: helyette Petrus Mirtill szerzett labdát és lőtt gólt indulásból majd Jovovic harcolt ki egy mázlista hetest j2 betörésből (visszahúzták előtte, de utána a lövésnél már senki nem akadályozta…) A hetest Töpfner belőtte (18-21) Aztán viszont Kobylinskát a nyakánál átkarolva ragadta meg Jovovic, örülhettünk h nem állították ki (bár a hetest persze befújták).

 

 

Planéta jobbkettőben betörésből hetest és kiállítást is kiharcolt. A hetest Töpfner lőtte, Glauser védte…a románok viszont kettős emberhátrányban, 5-a-6 ellen is könnyedén betaláltak (Arntzen átlövésből j3 9 méterről). Szerencsére hasonlóan könnyedén lőtt gólt Haggerty középen beállóból (6-az-5 ellen) és ezzel még mindig ott voltunk a CSM nyomában (19-23 45. perc)

 

 

Elöl újra Vámos Petra irányított és mellette Planéta végre belekezdett az átlövésekbe, rögtön lőtt is egy gólt (20-23 47. perc) A következő támadásnál VP kétszer sikertelenül próbálkozott: az egyik lövéssel a kapufát, a másikkal Erikssont találta el (a svéd kapus az első ötven percben 41% védett [14/34]) Gabriel is védte Arntzen átlövését de aztán túl röviden indította Costát, jöhetett újra a CSM.  De csak a kapufát találták el így visszaindulhattunk amit aztán rosszul szerveztünk meg....a románok baloldalán maradt le egy védő de mi a jobboldalukon próbáltuk befejezni az akciót és amikor ez nem sikerült, középre visszapasszoltuk és eladtuk a labdát. („A CSM után a legnagyobb ellenfelünk saját magunk…” mondta erre Köstner Vilmos.)

 

 

Szilágyi Zoltán ismét időt kért (20-24 50’43”) utána Planéta rögtön lőtt megint egy klassz átlövésgólt (21-24) De aztán kaptunk egy gólt balszélről, egyet középről beállóból (Ingstad itt Planétát könnyedén megkerülte elölről és még könnyedébben bombázott mellette a kapuba a hatosról) Nem sokkal később Szimót ráadásul kiállították: középen kilenc méterről felugrásból lőtt kapura, a labda Stoica bal karjáról Arntzen homlokát találta telibe. A játékvezetők csak azt látták h Arntzen összeesik, azt hitték h közvetlenül fejbe találta őt a lövés, ezért adtak Planétának két percet.....és a románoknak ajándékba egy emberelőnyt.

 

 

A következő három támadást elrontottuk: Vámos Míra két ziccerét is védte balszélről Eriksson, és védte közte Koni talpról a kilépő Pinteáról nyolc méterről eleresztett labdáját is. A románok viszont legalább egyszer be tudták gyötörni a labdát a kapunkba, bár véleményes helyzetből: Stoica lövésébe b3 hét méterről Gabriel bele tudott érni, a labda a kezéről a háta mögé a gólvonalra pattant, onnét Gabriel visszaszedte de a kérdés persze az h vajon teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e a labda vagy sem (újranézve az akciót úgy tűnik igen) [21-27 54. perc] Majd Stoica lőtt egy vitathatatlan gólt is: b3 nyolc méteren megindult előre, Tóvizi jobbra mellette eleve későn lépett ki rá és utána már csak oldalról abajgatta, balról meg Haggerty nem mert felzárni mert ott volt másik oldalán a beállós….sakk-matt helyzet. (Itt valójában a zavaró védőnknek, Kácsor Grétának kellett volna előtte megakadályozni azt h Stoica labdát kapjon, de ez elmaradt....)

 

 

Hét gól volt a románok előnye (21-28 56’10”)….immár behozhatatlan előny. Az utolsó percekre mindenesetre átálltunk 7-a-6 elleni játékra hátha.... Planéta betalált még egyszer nyolc méterről – klassz átlövésgól ez is – Koni jobboldalon betörésből volt eredményes, Kácsor ismét megpróbálkozott felugrásból, ezt védte Eriksson, Costa próbálkozott jobbszélről, ezt is védte Eriksson és aztán a legvégén Stoica lőtt még egy gólt (a negyedik gólja tíz perc alatt....) És ezzel vége is lett a meccsnek.

 

 

Ötvenvalahány percen át tisztességesen küzdött a Debrecen egy játékerőben jobb és az előző heti pontvesztéstől eleve felspannolt ellenféllel szemben. Ha Eriksson nem véd ilyen jól/ha átlövésből távoli zónából több gólt lövünk, akkor kiegyenlített küzdelem is lehetett volna. Így azonban végig az ellenfélnél volt az előny, ami nem ad okot a jókedvre.....de azért az elkeseredésre sem.