Speedy81 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 103172

Itt, ahol élek a hőmérséklet különbség nem elenyésző.
Ahogy ezt egy másik válaszomban már hosszabban kifejtettem.
Itt, ahol élek az átlag hőmérséklet nem 25 fok, itt a "leghidegebb" hőmérsékletek egyike a 25 fok.
És igen, az én terveim szerint az új házban a 25 fokos hőmérsékletet szeretném elérni tartósan, energiahatékonyan.

 

A teljes házhoz pedig beépítésre kerül egy energia visszanyerős, entálpiás szellőztető rendszer is, ami a kinti magas páratartalom miatt is szükséges és a friss levegő ellátás miatt, a kinti forróság ellenére.
És a ritka alkalmaknál, amikor a külső hőmérséklet lecsökken 25 fokra, az esetben a bypass ág bekapcsolhat, és a friss levegő továbbra is biztosított lesz.
Addig is a nappali/napfényes időben: a földszinten és az emeleten is a nappalikban elhelyezett 2 db 7 kw-os klíma gondoskodik vagy legalábbis próbál megfelelő hőmérsékletet elérni, amik természetesen napelemekről lesznek megtáplálva közben.


Csak az, hogy hány fok a hőmérséklet különbség van a külső és a belső levegő között az nem teljesen mérvadó. Láttam egy angol ember építkezését, ahol a falak a hőszigeteléssel már elkészültek, de a fehér homlokzati festés, ami fény és hővisszaverő hatású, az még nem, csak ezmiatt a fal külső hőmérsékletén 10 fokos eltérést mértek (50 és 40 fok) a fehér fal miatt/javára, amikor már festve is lett.
És a korábbi hozzászólásaimból az is kiderül, hogy szinte az év 365 napjában van erre szükség, a hűtésre.

Előzmény: Mekk Elek 1042mester (103158)