zdcmchy Creative Commons License 2024.02.21 -2 0 277334

Ez nem igaz.

Ha nincs ellenállás a vírussal szemben,akkor  kevésbé valószínű variánsok szelektálódása,mert biológiailag nincs értelme a szelekciónak,az eredeti fog inkább tovább terjedni.

 

De...de..... pontosan úgy szelektálódnak, hogy itt annak van esélye amelyik legerősebben szaporodik mert az nem szelekció tényező, ha az egyed elpusztul vagy mozgásképtelenné válik:

 

Más környezetben az szelektál, az a beteg vírus ami megöli a gazdaszervezetet az nem tud teret szerezni a szelidebb, alustább variánsokkal szemben:

 

És ha ez a jelenség több oltotton lezajlik, akkor új, tömegesen megbetegítő variáns szelektálódhat ki,ami főleg az oltottakat és a vírussal még nem érintkezőket fogja megbetegíteni.

 

Sőt, az ADE hatás. Arról nem olvastam sehol összehasonlításokat, hogy melyik oltásnál milyen számban lesznek a selejt, az ún. nem neutralizáló antitestek, valamennyi mindég van. Azok nem hatástalanítanak de oda tapadva megvédik elrejtik a vírust.

 

Ezért van az, hogy  betegségen átesettekben kevébé valószínű új variánsok kiszelektálódása.

 

 

Tudomásom szerint ennek más oka van. Az oltás nem alakít ki védelmet a nyálkahártyán, az eleve áttörve azt mindjárt benn aktív, ahová nagyon kevés vírus tud eljutni. A természetes fertőzés igen, a nyálkahártyán már élesreköszült fegyverekkelvárják a betolakodót az immunglobulinok.

 

Akkor ,amikor a szaporodáshoz nincs szüksége változásra (még meg nem fertőzöttekben) vagy  teljeskörű védelemmel rendelkezőkben(fertőzésen átesettekben) nem valószínű variánsok szelektálódása, bármennyi érintkezés is legyen ezek között.

 

Ezen kár spekulálni, ha több a fertőzött, több a mutáns is. A szelekció pedig azokat szelektálja ami kevésbé súlyos tüneteket okoznak, azok kiszorulnak az eszetlenül szaporodók ellenében.
De van egy másik körülmény is, ami 1000 éve emberöltőn át tartott egy terjedés azt a charter járatok nagyon felgyorsítják. Pl. mondjuk d-afrikában egy elefántban mutálódott találkozik európában egy olyannal ami d-amerikában jött létre.

Lehetünk nyugodtak, várhatjuk, hogy az idegenforgalom elérje megint azt a szintet amikor létrejön valamire amire a válasz a maradj otthon, 1 hét szálloda ha repüvel utazik valaki.

Az utóbbit angolok nagyon komolyan vették, a d-afrikai a béta variánstól úgy megszeppentek, hogy 10 év letöltendő börtönnel fenyegették aki letagadja, hogy járt bizonyos területeken. Egyébkét a reptérről egyenesen a zárt szálloda saját költségen 1 hét. Más varánst, a többit ennyire nem, szerintem valami el volt hallgatva mert ott d-afrikában akkor nagyon hirtelenében leállították az oltások beadását és ezt nagyon komolyan vették akkor.)

Előzmény: permafrost (277329)