morel_whisperer Creative Commons License 2024.02.20 0 0 154975

Olyan fokvédett táblát én még nem láttam, ami ne írta volna az engedélykötelességet. Szerintem valami ilyesmi lehet(ett) a cikkben szereplő szakaszra érvényben: https://turarakattanva.hu/wp-content/uploads/fokvedett-beleng-kivjelzett-768x1025.jpg

 

Én olyanokat láttam, ahol kiegészítő tábla nem volt, szimplán ment be tovább a turistaút, fákra felfestve, térképen jelölve stb.

 

Amúgy egyszer majdnem megbüntettek, hibásan. Sima tábla mögött kirándultam, jön szembe a Jimny, a rendőr tag kérdezi, tudom-e hogy fokozottan védett területen vagyok. Mondom, igen (sima természetvédelmi területre gondoltam), azért vagyok itt. Micsinálok. Mondom, kirándulok (azt csináltam). "Azt lehet. Nem lehet viszont:" - felsorolás. Amúgy sima természetvédelmi terület volt tábla és HRSZ szerint is. A probléma, amire fel akarom hívni a figyelmet, hogy egy idő után az erdő átválthat fokvédettbe, de anélkül, hogy erről értesülne az ember, és jóhiszeműen megy tovább a földúton. És ha kiér az erdőből, meglepődve tapasztalhatja, hogy ahol kiér (ha megfordul), fokvédett táblát lát. Amúgy vannak olyan helyek is, ahol a sima tábla van kint, de HRSZ szerint fokvédett erdőtagok is vannak mögötte. Csak hogy ne legyen egyszerű. :)

Előzmény: nagypapi51 (154974)