Hajrá_Pécs Creative Commons License 2024.02.20 0 0 29364

Én a helyszínen úgy éreztem, hogy mezőnyben képesek voltunk felvenni a versenyt a Vasassal, de a támadóharmadban iszonyatos volt a különbség az ő javukra, döntéshozásban is, de főleg minőségben. Tóth Milánnak abszolút nem az NB2-ben kéne játszania, és a 2-3 kivétellel lecserélték a levitézlett alibikirályokat is, akikkel kiestek. Nálunk abszolút jobbnak és tudatosabbnak érzem az előrejátékot, mint amilyen az ősszel volt, az első félidőben gyors kontrákkal próbáltunk kezdeni valamit (a Vasas nekünk ugrott, és engedtük is őket a nyakunkra jönni, aztán amikor elvitte őket a hév, és nagyon szellőssé váltak hátul, próbáltuk üresbe futtatni Harsányit, a 30 perc után vörös fejű Miknyóczkyt meg az amúgy full észrevehetetlen Bukovicsot, de kb annyi opció maradt mindegyik támadás végén, hogy vagy ellövik ők, nem annyira kedvező helyzetből, vagy belövik középre, hátha lesz ott már valaki (spoiler: nincs). Szerencsétlen gólt kaptunk a félidő végén. A 2. félidőben mentünk az eredmény után, több területet engedett nekünk a Vasas, és volt egy 5-10 perces periódus, amikor ez önveszélyessé vált részükről, mert jöttek be a labdák a szélekről, de aztán a semmiből meglőtték a másodikat, és ott eldőlt. A csapat ott fel is adta mentálisan, Kulcsár cseréi is káoszt teremtettek, és ezért kaptunk gyorsan még kettőt. Az meg full jellemző, hogy Lacza gólja (ami nagyon szép volt, ismerjük el), egy esetleges átlövésből jött.

Védekezésben klasszikus 4-4-2-ben állt fel a csapat, Harsányi volt a jobb-, Miknyóczky/Lacza a balszélső, Szeles és Krausz zártak középen, elöl pedig Bukovics lépett fel Gera mellé második csatárnak. Támadásban ez nyilván átalakult, nem volt annyira röghöz kötött rendszer. Én érezni vélem azt, hogy Kuli tényleg hozzá akart nyúlni a támadófocihoz, de borzasztó alacsony a játékosok minősége, és sajnos a minimális javulást többszörösen ellensúlyozza az, hogy hátul viszont több a hiba, és szerintem az ősszel minden mákunkat ellőttük azt illetően, hogy hány meccset lehet lehozni nullára szar játékkal. Biztos, hogy több gólt fogunk lőni tavasszal, mint ősszel, de attól félek, hogy a sokszorosát fogjuk kapni.

A jobb csapat nyert tegnap, nekünk pedig egyértelműen a kiesés ellen kell harcolni. Sajnos, ahogy SzG írta valamikor, az alsóházban szinte mindenki jobban erősített, mint mi.

Előzmény: Szongcen Galpo (29362)