Üdz az Uraknak/Hölgyeknek!
Kicsit off, de mégsem (Bosch GTS 10 XC hasítóék), és "fa' is van benne, plusz itt indult a kérdés még decemberben Longfield fórumtárstól.
Volt rá ötletünk, nekem meg egy ajánlatom, ha nem sikerül beszerezni az éket. Nem sikerült, és csak azt nem, a "mounting bracket" és "holding plate" az megjött a kollégának. Vicces, de ebből az alkatrész trióból pont az nem kapható, ami a legegyszerűbb darab. Volt egy elképzelésem, digitális forrás hiányában hogyan lehet ezt a rajzot elkészíteni, elég "szögegyszerű" módszerrel kísérleteztem, bár lehet van ettől hatékonyabb. Körülrajzol, beszkennel, a szkennelt képet vektorizál, értelmes formátumban (AutoCAD DXF) ment, és ezt felhasználni a CAM (gyártás) processznél. Működött a módszer, ráadásul a legnagyobb meglepetésemre kb. első lövésre pontos rajz készült. Onnan gondolom, hogy a kimart rétegelt lemez hasítóék elég pontosan illeszkedetta gyárira, plusz ami a lényeg, a "mounting bracket" -be is.
Akit esetleg ettől bővebben érdekel a "hogyan készült", összevágtam egy 10 perces videót róla:
https://www.youtube.com/watch?v=hBQHJjcF3JA
Remélhetőleg a még ismeretlen fémvágós cég is tudja majd az elkészült AutoCAD fájlt használni. De ezt már Longfield kolléga intézi.