Soká Creative Commons License 2024.02.16 0 0 227564

 

"Jol leirtad, sehol nem mondja hogy tomor fa"
Én jól leírtam, de Te azért még tegnap azt írtad, hogy:

"Azt allitja hogy tomor fa butor, de kozben csak furnerozott butorlap."

 

Persze, ikeáék tudnak jogászkodni, de a júzerek meg tudnak egymásnak ellentmondó dolgokat állítani. És kétségtelen tény, hogy valaki vagy megtanulja az ikea nyelvezetét, és szerez bizonyos faipari szakismeretet, vagy nem fogja tudni, hogy mit vesz meg.

 

stolaz

 

Én természetesen elhiszem Neked amit írtál, ugyanakkor elég hihetetlen, de legalábbis speciális eset ami veled történt. Merthogy nehéz lenne elhinni, hogy ugyanabból a termékből (ugyanaz a név, ugyanaz az ár) kétfélét gyártsanak. Én azt tudom elképzelni, hogy esetleg történt egy gyártmánymódosítás, a régit még tömörfából készítették, az utódját már valamilyen olcsósított formában. És Te éppen elkaptad a váltást, a boltban még a régi volt kiállítva, a raktárban már az új. Mondjuk az kevéssé fair, ha ugyanazon a néven forgalmazzák a nem ugyanolyan beltartalmú tárgyat.
Én is jártam egyébként már úgy az ikeával - mégsem mondom, hogy ez lenne az általános - hogy megvettünk egy fenyő emeletes ágyat és kicsomagolásnál derült ki, hogy egy olyan darabot csomagoltak be szépen, ami valahol már jó ideig össze volt állítva és egyszerűen az átlapolásoknál látszódott, hol kapott fényt a bútor és hol nem. Bizony, reklamáltam, kicseréltük.
De ez már megint nem annyira az IKEA cég/márka sara, sokkal inkább a magyarországi dolgozók umbuldája. Hányszor hallottam jég hátán is megélő hazánkfiától, hogy kiment akárhová dolgozni, megvette az ikeás bútort, hogy legyen bútora, aztán a lejárat előtt visszavitte, hogy köszöni, meggondolta magát. Ez az a mentalitás, amire sok multi nincs felkészülve. Lásd a sok magyar szakit, aki azért veszi meg a parkside-ot mert tudja, hogy van rá három év gari és a boltban nem fognak vitatkozni vele, hogy ezt nem barkácscélokra használta.

 

Előzmény: mr.York (227538)