Schenouda Creative Commons License 2024.02.14 0 2 19235

Nem azt mondtam, hogy állandóan esett az eső, hanem, hogy a mainál optimálisabb volt a csapadék. A Szahara hatalmas területe pld. lakható volt. Ebben az időszakban állítják a megalitokat végig az Atlanti-óceán partján.

 

Ezekről a precessziós világkorszakokról (2160 év), amit főleg az asztrológusok terjesztettek, nem tudok se mellette, se ellene érvelni igazán. Gyakorlatilag az Ikrek korától (i.e. 4500 előttől) lennének kézzelfogható utalásaik, majd az azt követő kétezer éves Bika koráról. De nem nehéz meglátni, hogy a kultúrákból csak szemezgetnek. Ide vesznek a Bikáról szóló különböző hagyományokat Egyiptomból, Krétáról és máshonnan. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy tudják, hogy a Zodiákus 12 jegyét csak mi nevezzük ezeken a neveken, az egyiptomiaknál pld. más volt a nevük (a kínaiakról vagy majákról már nem is beszélve). Úgy ez esetben hogyan hódoltak volna az Ikrek, a Bika, a Kos majd a Halak precessziós korának? Aztán a bikakultusz nem csak a Bika-korszakban mutatható ki, hanem mondjuk Catalhöyükben (i.e. 7500-5700) is, ami jóval korábbi a Bika korától.

Baktay Ervin a könyvében bőven beszél a megfelelésekről korszakonként, ami érdekes, de inkább pesszimista vagyok ez ügyben.

Előzmény: w.ullrichfun (19234)