Annaem Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 19233

Olvastam a sorok között. Gránittömbök maradtak, azokat nem hordták el, csak megrongálták. Majd most Japán régészekkel megállapodást kötöttek. Egyedül nem megy még a rombolás sem, ezért feltételezem a japánok higgadt, virtuóz diplomáciai tehetségének köszönhető az egyezség. A japánok csendes kis fickók, már Hawass zavarosban halászása iránt sem érdeklődtek, némán és vakon ott maradtak, ahová tették őket. Nindzsák, láthatatlanul képesek beleolvadni a környezetükbe. Felajánlották a segítségüket és professzionális szaktudásukat, mély alázattal. Úgy kellett, mert az egyiptomi "régészekkel" szemben ez a nyerő. Nem beszélek szamárságokat, már a 11 éves svájci lány egyik példamondata ez volt anno, amikor németül tanított: "die blöden araber". Tehát a japcsik ma született ártatlan képpel felajánlották hangyaszorgalmukat, cserében csak munkát kértek. Ez azt jelenti, hogy amennyiben kirobbanó siker koronázná ezt a projektet, akkor a többi piramis esetében is folytatódik a gyümölcsöző együttműködés, amikor is megvizsgálják az egyikben azt a bizonyos harminc méteres üreget. (Ha még nem.)

(Még nem? Majd felújításkor mindent szabad.) Ezután semmi sem állítaná meg az elharapódzó renovációs üzletet. Ami nagy hiba lenne több okból is. Csak egyet említek, miután kipusztultunk önhibánkból, vagy egyéb okból, a bolygó megrázná magát és újra indulna a létforgatag. Kiderülne, hogy a harmadik piramist a régi i.sz. 2024-ben, +/- 100 év építették.  /Persze akkor már nem években fognak számolni/.  Mivel a "gerendák" között vannak ennél jóval idősebbek is, az nem játszik a kormeghatározásnál csak a legújabb adat számít. Egyesek megpróbálkoznának elfogadhatatlan ötletekkel, hogy a múzeum romjai alatt talált régi írásokra hivatkozva "egyiptomiak" maguk építették és valami Menkauré nevű despota volt a névadó, ezeket az áltudományos tévelygőket kiiktatnák, de ennél vadabb elképzelések és évszámok is repkednének, olyanok is, hogy "isteneknek" engedelmeskedtek, és a hallucináció jellegű üzenetekben kapott viszonylatokat és mértékeket építették a piramisokba.

Ha előbb érkezne egy értelmes faj, akkor szintén megvizsgálná ezeket a fensőbb forrás ihlette merőleges menny leképződéseket ott a fennsíkon, és valószínű, hogy elég pontosan meghatároznának mindent, de nem ezért jöttek.

És sietnek is tovább, hogy hallucináció-szerű parancsolatokkal fertőzzenek meg éretlen, kezdetleges világokat.

Előzmény: Schenouda (19224)