w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 19232

"Ez evolúciós törvény"

 

 Ezt a mereven agnosztikus nézetem nem fogadja el :)

A "Teremtés kontra evolúció" topik időszakonkénti olvasása folyamatosan azt súgja(harsogja?) hogy nem bizonyított kellőképpen egyik sem. Tehát egyik "törvényeit" sem vehetjük biztosra.

 A valamilyen szintű-módozatú kreacionista nézetek (nem a bibliai, vagy az ősegyiptomi teremtés történetekre gondolok, bár utóbbi sok hasonlósága, egyezése távol-keleti hasonló történetekkel igencsak érdekel, mint már írtam) némileg közelebb állnak az érzéseimhez, logikámhoz, mint a spontán-véletlenre épített evo láncolatok, folyamatok.

 Akár "égből jött teremtők" beavatkozását sem tartom kizártnak, de inkább az "egy idegen lény kalandjai a földi természetben" ami nekem valahogy megállja a helyét, lévén minden más földi élőlény képes egyfajta szimbiózisra egymással és a természettel, mi viszont nem. Az egyetlen, evés közben megfulladni képes emlős faj rejtélyéről nem is szólva.

 A spirituális énem pedig hajlamos elfogadni a több civilizációs, reinkarnációs életiskolát valamiért, mert el tudom fogadni, hogy az értelmes ember nem ragadozónak, nem harcra született, hanem értelmes alkotásokra, értelmes dolgok teremtésére - bármennyire nem ezt sugallja az előző 2-3 ezer év történelme. A homo sapiens mai formájában //eszközhasználó, beszélő, több ezer kilométerekre vándorló// ugye min. 250 ezer éve él Európában, még régebben Afrikában, ezen időszakba akár 10, vagy több, kialakult, és letűnt civilizáció is belefér, szerintem.

 

Előzmény: őszszakál (19218)