w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.13 0 3 19215

"A jezsuiták számítanak ma a katolicizmus legkeményebb magjának. A jezsuita tudósok gyakorlatilag élenjárók voltak sokáig olyan tanulmányokban, mint a csillagászat, egyiptológia, vallástörténet, régészet, térképészet, stb."

 

 Egyrészről, egy oldalról nézve. Másrészről, másik oldalról, ők voltak az első olyan titkosszolgálat, titkos ügynök hálózat a világon, amely tagjainak mindent(és szó szerint MINDENT!) megengedtek, és elnéztek, ami a Vatikán érdekeit szolgálta - politika, gazdaság, tudomány, felfedezés, kultúra, stb. - a cél bármilyen esetben szentesítette az eszközöket, nem véletlenül oszlatta fel maga a pápa az egész rendet a 18. század végén, és fordult el tőlük a fél világ a 19. század elején, de már reménytelenül későn. Addigra körbeért a hálózatuk, és tkp "mindenhol és mindenben" ott voltak, és maradtak.

 Persze kellett a tudás, kellettek az új tudományok, ismeretek, felfedezések, mert igen erősen kerestek(keresnek?) ők is valamit - ezért írhatnak, taníthatnak, kutathatnak mindenről (megfelelő cenzúra persze keményen) mert a 16. századtól durván visszaesett a római katolikus egyház népszerűsége, tekintélye, gazdagsága, amiket ennek a szervezetnek kellett visszaállítani, és meg is tette. Viszont a módszereik és gátlástalanságaik több mint megkérdőjelezhető volta miatt többekben váltott-vált ki ellenszenvet, mint nem, de ez látványosan nem érdekli őket, a mai napig jogosnak tartják szervezetük létét és tetteit - fedőszervként ugye jótékonykodás, tanítás, iskolák, szeretetszolgálat, stb., de ezek háta mögött nagyon alattomos és nem szép tevékenység a másik jellemzőjük. Az a fajta keresztényellenesség, ami Lapajovból is kitört, szorosan kapcsolható a "kétoldalú" szervezetük működéséhez.

 

 Azok a bulldog mód lerázhatatlan titkos szolgák, ügynökök, akik a nemeci várig követték az utolsó inka uralkodók nőtagját, és ott igen durván gyilkolták meg, vélhetően jezsuita "harcosok" voltak, és! azt az inka aranykincset keresték, amit még Pizarro elől rejtettek el (tál kukoricából egy szem ...) quipukat kerestek, és ők nem, de mások később találtak elrejtve ott ... - és ugyan ilyen módszerekkel kutakodnak vélhetően az "ősi tudás", az alkímia, spirituális és aranyelőállítás lehetőségein is. Ehhez pedig ugye ma már nélkülözhetetlen néhány jó egyetem, pár okos zsenivel karöltve. Meg pénz, sok-sok pénz ... ;) 

 

Előzmény: Schenouda (19192)