Graver Creative Commons License 2024.02.12 0 0 17135

Ez egy butaság, hogy az idegsebészek szeretnek műteni. Van elég munkájuk anélkül is, hogy meg akarják műteni azt is, akit nem kell. Persze, ők ehhez értenek. Egyébként pedig, ha műtétet javasolnak, nem muszàj azt vállalni.

Én a magam részéről reumatológushoz, meg neurológushoz nem megyek, mert anno az első sérvemnél egyik sem segített. 

Az idegsebész legalább elmondta, ő mit tud csinálni, mik a kilátások abban az esetben, és mik az egyéb lehetőségek. Dönteni nekem kellett

Most is ez lesz, csütörtökön megyek hozzá, miután 2 éve kiszakadt a harmadik sérvem, de akkor elnapoltuk a fúziós műtétet. Mostanra viszont drasztikusan lerobbantam.

Két lehetőségem van: vagy elfogadom ezúttal a műtétet, és reménykedem, hogy jobb lesz, vagy maradok így, állandóan visszatérő problémákkal, mint az elmúlt 2 évben. Persze, be vagyok tojva...

Szóval nehéz ügy ez a gerinccel, és minden ember, minden eset más, garancia meg semmire nincs.

A te esetedben talán gyógytornàval még el lehet érni javulást. Mivel nem olyan súlyosak a tüneteid, egyáltalán nem biztos, hogy műteni akarnának. Régebben pl.  egy kiszakadt sérv egyből műtéti indikációt jelentett, ma màr a legtöbbször azt sem műtik, hacsak nem okoz bénulást, vagy egyéb súlyos tünetet.

 

 

Előzmény: Falusi1 (17132)