Sajnos segíteni alóazínű most se fogunk tudni sokkal többet, de azért kérdés szinten: akkor se szűnik meg (nem egyből, pár nap után) ez a szag, ha hagyod, hogy a rendszer dolgozzon amire kitalálták, beállítod XY fokra és megnyomod az auto gombot (hagyod, hogy ő állítsa a levegő sebességét és irányát és hagyod, hogy állandóan dolgozzon a klímakompresszor)?
Ez is olyan dolog amiben meggyőző(nek tűnő) érveket lehet felhozni mindkét tábor mellett, minden esetre a saját konkrét szubjektív tapasztalatom sok-sok év alatt az, hogy az első félautomata klímás Bravomban csak ~24 fok felett klímáztam, kapcsolgattam a kompresszort sűrűn, eladás előtt már csapágyas volt a kompresszor (bekapcsolt állapotban 3500 felett búgott - igaz ekkor már 140 felett ment :) szóval tök jó, normál használat mellett még üzemszerű volt :D :( ), a kétzónás klímás Stilomban szintén nagymelegben kapcsoltam klímát (spoiler alert: fekete volt, így azért elég sűrűn kellett ;) ), többször kellett gázzal töltetnem, sziszegett, gyengült a teljesítménye és néha büdösödött is...míg ugyanazon évek alatt anyumék Xsara Picassoja úgy lett eladva 250ekm-el 15 évesen, hogy sose volt a klímához nyúlva csak évente tisztítás +pollenszűrő csere...digit klímás volt, amikor kigurultak a szalonból beállították 22 fokra bekapcsolt A/C-vel és kb sose nyúltak hozzá többet... Na én ekkor mondtam azt, hogy műszaki odafigyelés meg pazarlás ide vagy oda én *-ok bele, innentől menjen az a kompresszor "állandóan" (ez is faxság, mert gyártónként eltér mikor de ilyen plusz1-3 fok alatt hiába nyomod be nem kapcsolja a kompresszort a szárító/szűrő fagyveszélye miatt ha jól gondolom...) > azóta a GT-m kétzónás klímájával sose volt gond, az S-Crossal se, a mostani OFF-al se (bocs, idén töltenem kell szerintem mert már nem az igazi....16 éves autó....), feleségem manuális klímás Swiftjén is sűrűn járatjuk. Tudom, hogy ez lehet tényleg csak placebo, némileg ellent is mond pár józan érvnek, de egyszerűen a saját tapasztalatok engem eddig arról győzött meg, hogy semmivel se lesz tartósabb a rendszer ha csak ünnepnapokon klímázok. :) (az más kérdés ki mennyire bírja stb, szerencsére nálunk nincs ilyen gond, persze mindenkinek a saját megfelelő hőmérsékletére kell állítani, mi leengedett ablakkal huzatolni nem szeretünk...)