w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.10 0 2 19170

"Az emberiséget két táborra lehet osztani a szerint, hogy lelkileg szakrális, vagy profán beállítottságú."

 

 Szerintem ez megint kevés, minimum 3, de lehet, hogy még több :)

Hova teszed az agnosztikus nézeteket vallókat? És azon belül azokat, akik szelíden fogadják a szélsőségesen vallásos, és erőszakosan ateista embertársaikat, versus akik atomot dobnának az agresszíven erőlködőkre mindkét oldalon?

 A rendszeresen templomba járó, misére, gyónni, adakozni igyekvő gazembereket, akik két utcányira a szent épülettől még rendszeresebben lopnak, csalnak, gyilkolnak, zsarolnak, terrorizálnak, erőszakoskodnak, majd visszamenve meg gyónva bűneiket, kezdik újra, de tele a kecó vallási cuccokkal, és imádkoznak naponta ... nemcsak keresztényekre gondolva itt - tkp bármelyik vallás híveire leosztható. Az orvost, aki munkában teljesen a tanult materiális, ateista orvostudomány szerint kezel, gyógyít, de szabadidejében mélyen spirituális, és keresi gyakorlott meditációban a lelki egyensúlyát valamelyik keleti filozófia szerint, és sikerrel teszi? ;)

 Van azért itt a Földön pár nagyon különböző irányzat szakrális-spirituális kontra racionális, ateista-materialista nézőpontok körül, a keveredés teljes felhasználásával. Aztán azokon felül még érdekes kérdés, mennyi emberkét foglalkoztat a történelmünk, a múltunk, az ősi hagyatékok, leletek miértje, kora - az ifjabb generációknál éveik számával egyenes arányban csökken az érdeklődés mértéke szerintem, pár évtized múlva a "fejlett nyugat" vagy az erősödő kelet ifjoncainak többsége nem is fog tudni a piramisokról(sem) de nem is érdekli őket egyáltalán, az az érzésem :))

 Erre pl. teljesen értetlenül néznek:

Előzmény: őszszakál (19155)