Újlaki Creative Commons License 2000.05.12 0 0 17
Képeslapküldő szolgáltatást üzemeltetek (ki nem hallott még a levlap.com-ról?). A Húsvét jól kitolt velem, mert a forgalom a húszszorosára nőtt, ráadásul úgy is marad. Ez még nem volna baj, de azóta naponta rendszeresen 30-40 visszapattanó levél fogad a postaládában. Néhány ritka esettől eltekintve ez gyakorlatilag mind hibás címzésből adódik. Az emberek többsége képtelen hibátlanul leírni egy email-címet.

A leggyakoribb hibák: Ékezetes betű a névben. Eltévesztjük a címzett nevét. Az semmi, eltévesztjük a saját nevünket is! Nem írjuk oda a végére, hogy .hu. Vagy azt írjuk, hogy huu, hhu, esetleg csak h. Egyberírjuk a hu-t: @freemailhu. De jobb, ha egy e-vel írjuk: fremail.hu. @mail.matavnet.hu helyett @matavnet.mail.hu-t írunk. Vagy matávnet.hu-t. Az interware-t sima v-vel írjuk, nehogy odataláljon a levél. Átugrasztjuk a betűket: nevedf@reemail.hu.

És még sok-sok kedves meglepetés minden nap. Az eltévedt levelek egy részénél meg lehet fejteni, hogy mi lehet a helyes cím, máshol szerencsére a feladó címe jó, vissza lehet küldeni. De mindig marad megfejthetetlen, elküldhetetlen lap. Nincs szomorúbb egy postamester számára ennél.