w.ullrichfun Creative Commons License 2024.02.08 -2 2 19136

"Úgy vettem észre, hogy két táborra oszlik a téma olvasótábora."

Vagy 10 évig én is (kb 2006-2008 óta olvasom hol többet, hol kevesebbet, de elég rendszeresen, néha bele is kotyogva)  de! - sokkal több már az a "tábor" :)

Vannak szkeptikus, csak a tudomány lefixált eredményeit, úm. "bizonyítékait" nézők, minden más alternatívát., nézőpontot, elméletet mereven elutasítók, semmi ősi idegenek, előző civilizáció(k) - de már egyre kevesebben valahogy, és nem döngölnek földbe, hogy fantasy, meg legenda, meg mítosz, meg mesék. Egyre kevésbé tartható a 100+ évvel ezelőtt lefixált feltételezés-elmélet az ókor elejéről, vagy az őskorból maradt emlékek, leletek, romok miértjére és elkészítésükre. (a technológiára, igen, és benne ugye a nevében, hogy volt) Volt valami technológiájuk, mérnökeik, számításaik, olyan pontossággal, ami a mai tech pontosságával vetekszik - és itt jön elő az egyik alapos indok a high-tech feltételezésére, amihez rögtön hozzá is adhatjuk a másikat, a súlyokat és a távolságokat legyőző, a kézihajtányos erőművészetet jóval felülmúló képességet, ami az alkotások legtöbbjénél feltétlenül szükséges volt.

Alien technológia? Atlantisz fejlettsége? Egy váratlan szellemi fellángolás, zseni hegyek születtek, és pár száz évre kiugró fejlettség terjedt,(Olyan lett a klíma, hogy a természet "szponzorált" pár extra generációt? Lehet.) majd ahogy jött, kihalt, elfogytak az alkotók, (változott a klíma?) és a háborúk, pusztítások évezredei jöttek?

Az első kettőt én tkp csakis együtt tudom elképzelni. Azonban ez a kettő (is) csak mennyiségben különbözik az egytől, nem minőségben. Az általuk használt "high-tech" viszont közel sem biztos,(sőt!) hogy a mi mai fém-vas eszközeinkről, nem természetbarát energia használatunkról szólt, lehetett teljesen más alapú technológiájuk - itt jöhet képbe ismét a más, nagyon más klíma, természeti vonatkozások, és azzal együtt a spiritualitás, amire mi ma ezt mondjuk, de lehet 8-10 ezer (vagy több?) éve még az volt a tudomány - teljesen más környezetben minden téren, mint ahogy a 20. században kialakult, rögzült és megmerevedett a jelenkori.

Az biztos, hogy az időspirált elképzelve, nem úgy alakult az emberiség fejlődése(?) történelme, ahogy az "egyetemes" világtörténelem tanítói próbálják formálni. (Eleve ott az idősík hamis fogalma egy téves, valótlan képet szül) Nyilván voltak fényesebb és sötétebb időszakok, amit ha beillesztünk a precesszió különböző időszakaiba, közelebb kerülhetünk egy valósabb képhez. Amiben szerintem a piramisok amolyan jelzők, támpontok, minthogy "eddig volt itt ez és ez, utána jött az meg az" - amiből meg kéne fejtenünk, mi volt jó előtte, és mi nem, miért tűnt el, mit kéne nekünk másként csinálni(majdnem mindent, szvsz) ...

Itt lényegében nem is fontos(annyira :)) részemről, hogy atlantisziak építették 10 ezer éve, szíriusziak 36 ezer vagy vénusziak 6 ezer, esetleg Hufu 4600, mert kapcsolatba került előbbiekből valamelyikkel, vagy mindegyikkel, vagy szerzett-lehetőséget kapott egy ekkora alkotásra ...ezt hinném legkevésbé, egész egyszerűen azt nem tudom elképzelni, hogy 27-40 évig folyamatosan, nap mint nap egész évben ilyen precíz és ekkora munkát végeztek, non-stop januártól-decemberig minden évben minden nap - ezt kizártnak tartom, bár hozzáteszem, lehet hogy abban az időben/i.e. 2500 és 3000 környékén/ naponta 4 Einstein-Tesla kaliberű zseni és 500 vagy 1000 olyan izompacsirta született elképesztő kézügyességgel, hogy a fele elég volt egyszerre a kivitelezéshez, a többiek pihentek, vagy Egyiptom más részein alkottak .... mert éppen akkor úgy forgott a Föld, úgy állt a Nap (?)

Szóval magam részéről a több nézőpont vonz ide mindig, és az egész topiknak van egy olyan kisugárzása, hogy a viták-érvek mellett, mindenki lényegében az "üzenet" a "jelzés" értelmét-megfejtését keresgéli, merthogy abban szinte mind egyetértünk, hogy pont azért került oda, ahova. Jelzőbója vagy maga a zátony? :)

Előzmény: őszszakál (19128)