MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 159

"

Alvin Carl Plantinga (New York, 15. november 1932. –) (90 éves)

 

 

amerikai analitikus filozófus, aki elsősorban vallásfilozófia, ismeretelmélet (különösen episztemikus igazolással kapcsolatos kérdések) és logika területén dolgozik.

 

1963 és 1982 között Plantinga a Calvin Egyetemen tanított, mielőtt elfogadta a John A. O'Brien filozófiaprofesszori kinevezését a Notre Dame Egyetemen.  Később visszatért a Kálvin Egyetemre, hogy a Jellema filozófiai tanszék alapítója legyen. 

 

A kiemelkedő keresztény filozófus, Plantinga 1983 és 1986 között a Keresztény Filozófusok Társaságának elnöke volt. Kétszer tartotta meg a Gifford-előadásokat, és a Time magazin "Amerika vezető ortodox protestáns istenfilozófusának" nevezte.  2014-ben Plantinga volt a 30. legtöbbet idézett kortárs szerző a Stanford Encyclopedia of Philosophy-ban. Az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagjaként 2017-ben Templeton-díjjal tüntették ki. "

 

 

Nos az ő elveit hirdető magyarországi követőit egy nyilvános immun-mém kísérletben "legyőztem. Abbahagyták, felhagytak a hittérítő tevékenységükkel. 

 

 

A tesztelések alapján a módszertan hasonlóan működik és hat az ateista tagadáshit terjesztőkre is.