kiggyo Creative Commons License 2024.02.07 0 0 20724

Na, tehát csak nem írtam hülyeséget.

 

Próbálom érthetően megfogalmazni:

 

Erre próbáltam reagálni:

"Ezekből a gépekből cirka 1,5X akkora névleges méretű (kW)

gépet kell beépíteni, mint a háznak/lakás valós fűtési kW igénye."

 

hogy a névleges teljesítmény (olvass utána mi az) az nagyjából érdektelen információ. Semmit nem mond arról hogy mondjuk -15 fokban (vagy amire méretezni szeretnél) mennyivel fog fűteni a gép, mivel más karakterisztikájúak a gépek. Az enyém a névleges teljesítményének kevesebb mint felére leesik -15 fokban, egy másik csak 2/3-ára, a harmadik pedig a 4/5-ére.

 

Teljesen felesleges a névleges teljesítményt szorozgatni bármivel, meg kell nézni hogy azon a hőfokon ahol egyensúlyt szeretnél (bivalens hőmérséklet) mennyit ad le az adott gép ténylegesen

Én -15 fokra tervezném, nem akarok pluszban fűtögetni, más -7-re és akkor kell mellé valami más hőtermelő.

 

A névleges érték nem alkalmas nagyjából semmire, kár vele számolni, szorozgatni. Adott hőmérsékleten a tényleges értéket kell nézni.

 

Ennyit akartam mondani, remélem átment.

 

megj:

Az én gépem -15 fokon 5kW-ot tud, a ház hőigénye is kb annyi. Perces logger van a gépen, az elmúlt 5 évben a legnagyobb hidegben napi 75% üzemidőt tolt, köszönhetően a nagy hőtároló tömegeimnek (padló, falfűtés), és az alacsony előremenő hőfoknak.
Jellemzően 40% a leghidegebb hónapban az üzemidő átlag, a napi pedig 60-65%.

Elég sokat írtam itt mérési eredményeket, tapasztalatokat, ha nem a kötözködés a cél akkor lehet hasznosat is találsz benne.

Előzmény: Capt.IQ229 (20721)