LátoGató Creative Commons License 2024.02.07 0 0 14730

Nézd. Ofotértes lencséket hordasz. Itt noname könnyedén, de már jópár éve írogatjuk néhány kollégával karöltve, hogy aki a hálózatnál készítteti első progresszív szemüvegét és kissé érzékenyebb, vagy erős myop mint te, ők általában azt a kategóriát nem tudják megszokni. Totál jellemző amit írsz, mert ezeknek a vásárlóknak egy életre elmegy a kedvük a multitól, holott csak egy jól eltalált és beállított lencsére, szemüvegre lenne szükségük.
Úgy szoktam ezt szemlélteni, hogy kiteszek 4 db 300 oldalas katalógust, amiből mi magán optikák szemezgethetünk. 
Ők ott, ennek a töredékével sakkoznak, ami van hogy épp stimmel, de ha egy vásárló picit jobbat szeretne, vagy érzékenyebb, azt már nem tudják olyan minőségű lencsével kiszolgálni, mint egy magán optika. Az egyénre szabásról már nem is beszélek.
A te erős dioptriáidat is el lehet úgy készíteni progresszív lencsékkel, hogy azzal meg legyél elégedve és ne kelljen oldalra forognod. 
Nem tudok a te fejeddel gondolkozni, de az én agyam ilyenkor azt súgja, adjunk még egy esélyt. Létezik kifejezetten munka progresszív is, amivel a monitor előtti, egyedi távolságra is be lehet lőni a dioptrát. Ezt csak akkor kell feltenned, ha leülsz és dolgozol. Mellette viszont szükséges egy távoli. 
Ezek sem hagyományos progresszívek, tágabb oldalzónával rendelkeznek. 



Előzmény: CérnaSzáll (14727)