On 11-May-2000 @ 14:48 Hoover expressed himself by writing:
::::
Szoval, sajnalattal ertesitem a forum olvasoit, hogy a vizsgaidoszak kezdetet veszi, igy gyakorlatilag kivonulok a tereprol.
Amit ezúton is sajnálunk, de hát ez van. :-) Sok cseresznyét a vizsgákhoz. Remélem nem bux meg, mint az index. :-)
Ezekutan keptelen vagyok felfogni, hogy hogy lehetne hiteles folytatasa a szci a buddhizmusnak
A SCI tudtommal nem állítja, hogy folytatása lenne a buddhizmusnak, de az tény, hogy bizonyos pontokon megegyezik azzal. Ezzel kapcsolatban lásd összehasonlító hozzászólásomat néhány száz hozzászólással ez előtt. Tényleg lassan már könyvet lehetne készíteni a topic-ból, annyi hozzászólás van már.
Na, szóval az tényleg igaz, hogy a legfőbb ponton eltér egymástól a két vallás, de nekem speciel nem tetszik a buddhizmusnak ez a "szüntessük meg a létet" nézete, mert szerintem az nem lenne frankó, ha teljesen megszűnnénk, mert például többet nem ihatnánk Coca-Colát. Ez ugye meglehetősen nyomós érv. :-)
Szóval én nem tudom, hogy alakulhatott ki a buddhizmusnak ez a szemlélete (mármint ez a "kivonulás a létezésből"), de ez így szerintem nem okés nézet, mert alapvetően nem ezért vagyunk itt. Éppen ellenkezőleg. Mint azt már többször mondtam, a fő feladatunk az alkotás, a teremtés és a "léttelenség" ennek teljes tagadása. Persze ez szcientológus vélemény és YMMV (your mileage may vary). De ezt alátámasztja, hogy ha körülnézel, azt látod, hogy a világban mindenhol teremtünk valamit valamilyen szinten folyamatosan. Például még a háború is egy teremtés: hatásokat teremtünk, amelyek célja az ellenség elpusztítása. Ez egy érdekes nézet a szcientológiában, mármint a szcientológia szerint minden dolog teremtés. Referencia a Scientology: Fundamentals of Thought (magyarul is megjelent, Szcientológia: A gondolkodás alapjai címen) című könyv első vagy második fejezete, nem tudom pontosan, mert IDHTBIFOM (I Don't Have The Book In Front Of Me). Szóval a pusztítás is teremtés. Egy hatás teremtése, melynek célja valaminek a lerombolása (tkp. a lerombolt dolog megteremtése). Szóval ezzel csak próbálom nektek bebizonyítani, hogy tényleg nem az a feladatunk, hogy teljesen elpusztuljunk és beleolvadjunk valami Nirvánába.
Na ennyi mára, majd legközelebbre is kitalálok valami hülyeséget és beleírom ide a fórumba, hogy legyen min vitatkozgatni.
Itt van nektek az Eiffel65 Too much of heaven című alkotásának egy részlete:
let me tell you what it’s all about,
it’s called money dependence today,
and people just keep on going on
looking at the dollar bill,
and nothing else around them.
no love, no friendship, nothing else,
just the dollar bill coming on into their pocket,
into their bank account,
and that’s too much of heaven
bringing them underground.
Ez csak úgy bónuszként, nincs semmi célzatosság benne, úgyhogy ha találtok benne valamit, aminek bármi köze lenne a topic témájához, élő vagy holt személyekhez, akkor az csak a véletlen műve lehet.