Hogy mit is? Na nézzük csak... Egy alföldi kisvárosban élek, a polgármesterem szadeszes, államilag támogatott(?) gimnáziumban tanulok, és akkor még kérditek, mit kaptam?
Na, nézzük csak.
Először is kaptam ígéretet, még anno az önkorm. választások előtt, hogy aki ellenzéki önkormányzatot választ, az ne is nagyon számítson állami támogatásra. Ezt talán a Torgyi mondta, de nem nagy különbség. Így is, úgy is el kellett vonnia a városnak pár tíz milkót az oktatásból. Eredetileg 80M-t akartak elvonni, ekkor mi, diákok kivonultunk a polgmest. hivatal elé, és lealkudtuk 43-ra. Így csak pár tanárt kellett elküldeni a suliból, és csak pár órával kevesebb lett a tantervben.
Aztán kaptunk egy pár gépet, nem ám az Orbánéktól, hanem a Soroséktól. Rákötöttük őket a netre, de nem lehet használni őket, mert a város nem tudja megfizetni a felügyelő tanárok órabérét.
Eddig a tanárokat fizették az érettségi dolgozatok javításáért, a miénket már társadalmi munkában fogják javítani, ha úgy tetszik, szívességből, hiszen nyugodtan megtagadhatnák.
Na persze, örülhetnék, hiszen nemsokára vége a sulinak, mehetek, amerre látok. Na igen, aztán hallom, hogy jövőre a felsőoktatásból is vonják el a lét. Hjátok, kezd elegem lenni ebből az országból. Megpályáztam egy ösztöndíjat egy amerikai egyetemre, braindrain rulez!