Schenouda Creative Commons License 2024.02.05 0 3 19087

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166308860&t=9000303

"az athanor meg egészen más, vagyis nem tudom micsoda" ezt gyorsan írtam, azt akartam írni, "az "athanor meg egészen más, vagyis nem tudom pontosan micsoda". Igazából eddig azt hittem ezt írtam, csak újraolvasva volt furcsa.

Ez a Frigyláda dolog a piramidológusoktól származik (Smyth, Lemesurier és mások), de gyakorlatilag nem azt értik rajta, hogy a kőláda üregébe beleillik pontosan, hanem a térfogatuk megegyezik. Ugyanis a kőládát (vagyis annak belsejét) egyfajta ősi mértékegység etalonjának gondolják.

Éppen ezért mondtam Annaemnek, hogy lehet beszélni más funkcióról is, ami nem a koporsó (de biztos, hogy a temetési rituáléhoz kötődött szervesen). Az ilyen szent tárgyak, mint a Frigyláda vagy Hórusz Szem, már önmagában rejtélyesek. Kheopszot meg egy beavatott királynak tartom, aki alkimista is volt, ismerte az athanort (alkímiai kemencét). Írtam már róla, hogy valamilyen alkimista rituálét is tarthattak a Királyi Kamrában (ahogy a gízai Szfinxsznél is). Ez szerintem nem mond ellen annak, hogy végső soron Kheopsz a sírjaként építette és használta a piramist és temetkezett a kőládába. Szerintem az egyiptomi piramisok eredendően sírnak épültek. Bizonyosan Kheopsz építette a Nagy Piramist.

Az építkezés során éppen a nagy kövek szállítása volt a legegyszerűbb feladat, amire speciális utakat, rámpákat használtak. Simán elvittek 300, 500 vagy akár ezer tonnás tömböket, mert az óriásszobrok ekkorák! Ilyen nagyokat még Baalbekben sem vittek el a pódiumhoz (itt a legnagyobb szállított tömbök 700-750 tonnásak). Ez abszolút igazolást nyert a több száz tonnás márványtömb elvitelénél Olaszországban 1928-ban, amiről többször írtam már, péld. hat éve: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148340209&t=9000303

Carburi gróf pedig 1770-ben kétségtelenül ókori technikát alkalmazva vitt el egy 2000 tonnás gránittömböt. Erről is írtam, mint itt 15 éve: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=91182093&t=9000303

Több mindenben változott a véleményem. Nagyon régen pld. adtam esélyt annak, hogy a gízai piramisok és a szfinx történelem előtti. Ma már tudom, ez óriási hülyeség volt. De nem "megtértem", hanem időközben elolvastam számos egyiptológiai könyvet, leveleztem ilyen emberekkel, felismeréseim is voltak. Aki képes éveken, évtizedeken át csak netes képek, bombasztikus félművelt cikkek nyomán tájékozódni, meg youtubus videókat nézegetni, és egyszerűen semmi késztetést nem érez, hogy ezen óriási kincsek nyomára lépjen, művelődjön, az egyszerűen elzárja maga előtt a megismerést vagy már fél is tőle. Mert ragaszkodik egy hülyeséghez, ami valamilyen módon fenntartja érdeklődését ezen ősi építmények iránt.

Hasonlóképpen a kronológiával kapcsolatban is más a véleményem a korai időhatárokról (a régi civilizációk koráról), mint mondjuk 20 éve volt... (de ilyen még a régészeknél is előfordul).

 

Előzmény: Törölt nick (19083)