Annaem Creative Commons License 2024.02.05 -2 1 19084

Esti mesék: 

 

"A szarkofág kifaragásának klasszikus vésős módszerét már maga Flinders Petrie angol régész is kétségbe vonta. A lényeg azonban ezután következik: a gránit kifaragását gyémánthegyü furókkal lehet végrehajtani 2 tonna nyomás mellett. Ezzel a megcsontosodott paradigmát képviselő tudósok ismét egy megoldhatatlan rejtéllyel kell, hogy szembesüljenek. Nem csak, hogy nem tudják milyen eljárással formálták meg a szarkofágot, de még azelhelyezésének pontos körülményeire is képtelenek magyarázatot adni. A szarkofágnak a jelenlegi álláspontot figyelembe véve nem lenne szabad ott lennie! Ennek ellenére a szarkofág nagyon is ott van és ott is lesz, mert ahogy említettem nem tudják, hogy vitték be annak idején és ebből adódóan ki sem lehet hozni a piramisból, mert túl kicsi a bejárat. A sumér források arra engednek következtetni, hogy amikor Mardukra kiszabták a halálos itéletet, akkor falazták be a királykamrába. Voltak olyan gránit tömbök, amelyeket azért illesztetek be, hogy élve befalazzák Enki fiát. Később, amikor Anu parancsára ki kellett szabadítani Mardukot az annunakik a masszívabb gránit záróköveket felrobbantották. Ez magyarázza a piramisban felfedezett finom fehér port. Nem kizárt, hogy a mai bejáratot, amelyen görnyedve lehet bejutni a kamrába az annunakik vágták, amikor Marduk (Ré-t) kimenekítették a piramisból."

 

 "1986-ban, két francia régész Gilles Dormion és Jean-Patrice Goidin végzett kutatásokat a Nagy Piramis kamráiban. Méréssel kimutatták, hogy a vastag falak mögött egy nagy üreg található, amely akár terem is lehet. Később lyukat fúrtak a kemény falba. A művelet után különös, fehér homok pergett át a furaton. A laborvizsgálatok kimutatták, hogy a homok nem Egyiptomból származik, minden egyes homokszem vasoxiddal van bevonva és a vizsgált anyag tartalmaz egy ismeretlen, máig nem azonosított mesterséges adalékot is."

 

 "Az elemzés során kiderült, hogy a homok Egyiptom egy másik részéből származik, szitálták és ásványokkal dúsították. Nem engedték meg nekik, hogy ássnak további vizsgálat céljából. "

"1986-ban, két francia régész, név szerint Gilles Dormion és Jean-Patrice Goidin végzett alapos kutatásokat a Nagy Piramis kamráiban. Indukciós méréssel kimutatták, hogy a 2,5 méter vastag falak mögött egy olyan nagy üreg található, amely akár egy eddig felfedezetlen terem is lehet. A terem méretei nem pontosíthatók, de elképzelhető, hogy hatalmas helyiségekről van szó, amelyek akár a föld alá is nyúlhatnak. Mindenesetre a helyiség homokkal van feltöltve és eddig még nem sikerült beazonosítani a benne lévő tárgyakat.

Mikroszondákat lőttek a falakba és Királynő Kamrájához vezető folyosó alatt egy 3 méter széles és 5,5 méter hosszú helyiségre bukkantak. A kamra észak-nyugati fala mögött egy másik helyiséget is találtak, melynek hossza 4 méter, szélessége 1,5 méter.

Később lyukat fúrtak a falba. Ekkor egy különös dolgot tapasztaltak: fehér homok pergett át a lyukon. Ezután következett a döbbenetes eredmény, amikor a laborvizsgálatok kimutatták, hogy a homok nem Egyiptomból származik, illetve hogy jégkorszakbeli! De ez még nem minden. Minden egyes homokszem vasoxiddal van bevonva, plusz a vizsgált anyag tartalmaz egy ismeretlen, azonosíthatatlan, feltehetően mesterséges összetevőt is. A franciák is sietve, dolguk végezetlenül szedték a sátorfájukat Egyiptomban."

 

"Sikerült lyukat fúrniuk a falba, céljuk az volt, hogy kamerát helyeznek be a belső üregbe. A kemény kőfal átfúrása után érdekes homokra futottak, ez különleges homok volt, mintha valamivel keverték volna és semmi köze nem volt a kint található homokhoz. Jelentésükben azt írták, hogy értékesebb, mint az arany. Az eset publikálása után két nappal hazaküldték a kutatókat. Az egyiptomi laboreredmények szerint a homok Egyiptom teljesen más részéről származik és fémmel van bevonva.Amerikai laborvizsgálatok alapján megállapították, hogy a homok kvarc kristályokból áll, melyek szokatlan módon vasoxiddal vannak bevonva, és bele van keverve egy szokatlan mesterséges anyag,"