RnD Creative Commons License 2024.02.04 -2 4 23559

Nykobing—Vác: 32-27 (végeredmény)

 

 

Szünet után Marincsák Nikiről rögtön kiállítottak egy dán játékost, be is állt Kuczora h ’levezényelje’ az első váci emberelőnyt de ez sajnos balul ütött ki: először egy rosszul helyezett lövéssel kísérletezett betörésből és aztán jött egy elméretezett passz jobbszélre…közben ráadásul kaptunk róla egy gólt is. Így ezt a két percet 0-1-re hoztuk le, de amint vége lett azonnal lőttünk egy egészpályást gólt a még mindig üres nykobingi kapuba (Kuczora lőtte és utána vissza is ült a kispadra, jött helyette Marincsák Niki…)

 

A következő három támadást a dánok elrontották: eladták a labdát, lőttek egy kapufát és Bukovszky is védett egy ziccert  majd kisvártatva még egyet… Elöl itt lett volna a nagy lehetőség, Csíkos Luca lőtt is egy szuper gólt lendületből átlövésből, de a következő lövése nem sikerült, Marincsák Niki elrontott egy keresztpasszt és Lucát még ki is állították (visszarendeződésnél bemutatott egy belemenést amit a luxemburgi jv-k inkább faultnak néztek) [19-17 39. perc]

 

Kezdtünk aggódni, de fölöslegesen, mert Bukovszky újabb ziccert védett és aztán az ellenfél zavarában elcserélte magát: 7-az-5 helyett 8-az-5 álltak fel támadni, így ők is kaptak egy kiállítást és jöhettünk mi. Marincsák Niki baloldalon betörésből betalált majd – most már mi voltunk emberelőnyben – Such Nelly labdát szerzett, megindult vele és az üres kapuba bombázta. Ezzel kiegyenlítettünk (19-19 42. perc) Utána lőttek egy gólt 6-a-6 ellen jobbszélről de azért eléggé megijedtek ahhoz h időt kérjenek (20-19 43. perc)

 

Ezután Ballai Bori jobboldalon igencsak kiszorított helyzetből próbálkozott, nem a lövőkéz-oldalról: ebből nem lett semmi. Marincsák b3 8 méterről talpról volt váratlanul eredményes, mindez szép és jó, viszont közben egyre másra kaptuk a gólokat: jobbkettőből, középről és indulásból. Herbert Gábor időt kért (23-20 45. perc) Nem sokkal később újra pályára került Csíkos Luca is (a kiállítása óta pihentettük, helyette Kuczora volt bent) így aztán most ebben a félidőben ők ketten először játszottak együtt (Marincsák Niki, akinek az utóbbi akciói nem sikerültek, a kispadra került…)

 

Kuczora középen felugrásból végre betalált – első gólja ebben a félidőben – de rögtön utána balszélről kaptunk egy gólt, majd hetesből még egyet (26-21 50. perc) Ismét időt kértünk: átálltunk elöl 7-a-6-ra mi is, védekezésben meg nyitottra, Csíkos Lucával zavaróban (ez utóbbi már azóta h Lucát visszacseréltük).

 

Az utolsó tíz percről sok jót nem mondhatunk. Elöl valóban elkezdtünk gólokat lőni: Ballai Anna balszélről (ötven perc után először kapott helyzetbe labdát...), Such Nelly jobbszélről, Bori jobboldalon betörésből, Kuczora a saját hatosról üres kapuba, de a védekezésünk teljesen szétesett, a Nykobing játékosai úgy mentek be a védők mellett mint kés a vajon. (Höri a TO után Bordást lecserélte, Kuczora és Kovalcsik voltak most középen, lehet jobb lett volna Bordást fent hagyni.) És nyitott helyett valószínűleg jobb lett volna a hatosfal: Csíkos Lucának ma nem ment a zavaró védekezés, jobbkettőben azonban korábban hozta a tőle megszokott színvonalat.

 

Támadásban az utolsó öt percre visszaálltunk 6-a-6-ra: Luca rögtön jól meg is játszotta a vonalon Bordást aki végre betalált (1/3 fejezte be ezt a meccset) [30-26 56. perc] A védekezésünk viszont továbbra is átjáróház maradt, rossz volt nézni a végjátékot. A legvégén aztán Csizmadia Fanni védett egy hetest, maradt fél percünk támadni, de ezt sem tudtuk góllal befejezni: Ballai Bori j2 hat méterről a kapus lábát találta el. És utána már betódultak a pályára az ellenfél játékosai ünnepelni…

Előzmény: RnD (23558)