Annaem Creative Commons License 2024.02.04 0 1 19062

Ratu Boko mindössze 3 km-re található a híres Prambanan-templomtól. Egykor királyi palota volt, és a hindu kultúra fontos helye. A terület meglehetősen hatalmas.. Nagyobb része még mindig a föld alatt van eltemetve, és arra vár, hogy felfedjék

            

            

            

            

            

            

 

Keputren egy hely, ahol a királynő élt. Két részre osztja egy kőfal, egy ajtóval. Belül három négyzet alakú medence, kívül pedig három sorban nyolc kerek medence található. A Ratu Boko dombjainak lejtőin két barlang található.

A következő hely neve Paseban. A jávai nyelvben a Paseban a királlyal való találkozás csarnokát jelenti. Ez a hely az északi oldalon található, nem messze a kaputól. Alapvetően ez a hely egy széles terasz északról délre, a nyugati oldalon lépcsőkkel. Végül ott van a Pandapa, amelynek szélessége körülbelül 1200 m², és 3 méteres fal veszi körül.

 

            

 

Közvetlenül a Batukapur templom mellett van egy másik templom, a Pembokoran Temple. Ez a templom négyzet alakú, és meredek létraszerkezettel rendelkezik. A hely közepén egy körülbelül 4 méteres lyuk található. A múltban az emberek azt hitték, hogy ezen a helyen hamvasztják el a királyt. Egy sor tanulmány után azonban nincs bizonyíték arra, hogy ez a hely korábban krematórium volt.

Délkeleten van egy régi kút, a szenteltvíz forrása. A helyiek úgy gondolták, hogy ez a szenteltvíz szerencsét hoz mindenkinek, aki használja. 

 

            

            

            

Ratu Boko helyreállítását először a holland kelet-indiai kormány idején hajtották végre 1938-ban. Az akkori technológia vasbeton vázat és cementragasztót használt. Az Indonéz Köztársaság uralkodása alatt 1949-től 1954-ig végezték a helyreállítást, sikeresen restaurálva az I. és a II. kaput. Ezután 1960-1965-ben a medence kapu helyreállításának sikeres befejezésével folytatódott. A feltárás 1978/1980-tól napjainkig zajlik.