EgyfejűSárkány Creative Commons License 2024.02.03 -4 10 696141

Soros  már többször elmondta, hogyan gyűlöli  az USA-t, nem is csoda, ha  kángra lobbanthatná az egészet:

 

 Illegális migráció, Soros-milliók – mi folyik Texasban?

Washington lebontatná Texas határkerítését, de az állam nem hagyja magát; egyesek már újabb polgárháborútól rettegnek.

 

 

Éppen úgy gyűlöli, mint a  ZÖLDkomcsi  német  külügyminiszter a saját  Németországát.

 

https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/09/a-nemet-kulugyminiszteren-rohognek-az-internetezok-videok

 

Ilyen senkiházi  hazugok  vezetik Németországot:

 

A diploma, ami nem is úgy volt

Persze: Baerbock mindig is külügyi fókuszú politikusként határozta meg magát, így vélhetően a külkapcsolati szempontból releváns tényanyagot ismeri jobban. Vagy valami ilyesmi. Annalena Baerbock nagypolitikai pályafutása kezdete óta a felkészült, pontos, megbízható politikus imázsát alakította ki magáról – aligha megalapozatlanul –, amihez az is hozzájárult, hogy a Zöldekkel szemben hagyományosan elnézőbb mainstream német sajtó sokáig korántsem kezelte olyan kritikusan a kijelentéseit, mint például az akkoriban kormányon lévő kollégáiéit.

Nem sokkal azután, hogy a párt bejelentette, hogy Baerbockot teszi meg kancellárjelöltjének – korábban a Zöldek sosem állított kormányfőjelöltet, de 2021 elején olyan jók voltak a népszerűségi mutatóik, hogy nem tűnt teljesen irreálisnak egy általuk vezetett kormány – a sajtó egy része váratlanul igen szőrszálhasogatóvá vált vele szemben.

A Süddeutsche Zeitung (!) azt derítette ki, hogy

Annalena Baerbock egyáltalán nem jogász, hiába nevezte magát azelőtt gyakran így.

A későbbi külügyminiszter a hamburgi egyetemen politikatudományokat hallgatott, de nem fejezte be teljesen a képzését, s csak ezután váltott át a London School of Economicsra, ahol egy egyéves jogi képzés elvégzése után LL. M. címet szerzett – ami szintén nem az a jogászvégzettség, amit Baerbock később magának vindikált. A doktorival kapcsolatban voltak egyébként tervei Baerbocknak, kapott is negyvenezer euró doktori ösztöndíjat, de sosem fejezte be a tanulmányait.

 

Elakadt a német Zöldek diadalmenete

 

A kancellárjelölt cv-jével ezen kívül is akadtak problémák. Annalena Baerbock azt állította, hogy a Zöldekhez kötődő Heinrich Böll Alapítvány munkatársaként európai és transzatlanti ügyekkel foglalkozott, de ennek nyoma sem volt az alapítvány könyveiben, de az is kincstári túlzásnak bizonyult, hogy Baerbock 2005 és 2008 között az egyik zöldpárti EP-képviselő brüsszeli és strasbourgi irodáját vezette. Baerbock mindenkitől elnézést kért a történtekért – a legmérgesebb persze ő maga lehetett, hiszen az önéletrajz körüli bénázás ára számos választó szimpátiájának elveszítése volt.