Kérdés, mi a reklám site, illetve reklám-e, ha egy gasztroblogger a jóltartás fejében jókat ír egy étteremről?
Én például szeretem Vajda "Pierre" Péter blogját, de néha ő is megereszt olyan írásokat, amelyekről nehéz eldönteni, hogy reklám-e, vagy nem, úgy dícsér mindent (bár ő kikéri magának a feltételezést, egyszer írta is, hogy mindenhol mindent kifizet).
Az egykori neves autóversenyző étterméről írt szösszenete például ilyen volt, dehát ha szerinte minden tökéletes volt, nem írhat mást. Arról nincs adat, hogy írása hatására hányan mentek el ide csodahalászlevet enni.
De az ismertebb gasztrobloggereket mindenhol "körüludvarolják" (többször is tanúja voltam ilyen eseteknek személyesen), a legemlékezetesebb pár éve a Kistücsökben volt, ahol a közismert gasztrolányt úgy szolgálták ki és úgy zsongták körül, mintha minimum egy császárnő érkezett volna (a régebb óta ott ülő vendégeket meg emiatt némileg hanyagolták).
Azt nem tudom, hogy fizetnie kellett-e, vagy Csapody elszámolta a jóltartását marketingköltségnek.
Na most ha ezek után ő írt egy pozitív hangvételű cikket Csapodyékról, akkor az reklám?