Dotis Creative Commons License 2000.05.11 0 0 212
Na jó, persze, az MDF-búcsúztató, de nem is ez a kérdés, hanem, hogy ősszel volt-e igazi (csak)Zorán-koncert a BS-ben.

A szombati Erkelről nem lenne ildomos hétfő esténél korábban írni. Az információim alapján így is elmesélhetném akár az egész programot, de persze nem teszem, mert "lett gyerekszobám".

Annyit azért elmondok, hogy amit már egy ideje forszíroztunk itt-ott, megtörtént: Zorán rendesen átalakította az utóbbi néhány évben kicsit "beállt" koncertprogramot. De nemcsak az új nóták miatt (ezek közül különben ötöt játszanak). Elővett olyan dalokat, amiket utoljára 1993-ban, Az elmúlt 30 év-koncerteken játszottak. Van köztük olyan, amiről el nem tudtam volna képzelni, hogy ebben a felállásban, zongora nélkül is meg tud szólalni. (Mondjuk jártam már így korábban, például a Majd egyszer-rel vagy a Hozzám tartozol-lal.)
Aztán vannak még régebbi dalok, amiket Zorán '91, illetve '83 óta nem játszott, meg még annál is régebbiek, amiket vagy sose hallottam élőben, vagy ha igen, akkor annak már majdnem húsz éve, és nem emlékszem.
Szóval klassz a program, tele kellemes meglepetésekkel. Egyetlen olyan dal van, amire egy csöppet sem vágyom - tudom, sokaknak meg pont az jön be. Azt meg nem érdemes számolgatni, mi marad ki: abba a bő két órába csak huszonvalahány dal fér bele, nem lehet mindent.

Azért ezt elviselném még úgy negyven évig: kétévente egy új lemez, évente egy nagy buli és egy-két vidéki kamaraturné, csemegézve az egyre bővülő életműből. Bárcsak sose maradna abba!

Előzmény: gorgo (211)