www.octinfo.com Creative Commons License 2024.02.01 0 0 110178

Jól összerakott i30?

Egyetlen karosszéria elem sem passzol a másikhoz! Gyárilag!

Szinte minden autón így van ami kijön a gyárból. Olyan rések vannak hogy csak nézek. Nem is az enyém a legrosszabb. Skodán ilyet sose láttam, teljesen új dolog számomra. Eddig ilyet csak Citroen C-Elysee-n láttam meg a Peugeot társán, a 301-en, de azok eleve olcsó autónak készültek.

 

Éééééés a Hyundai-t ugyan úgy csehek szerelik össze, mint a Skodát! 

(A KIA amúgy pont ilyen résekkel jöhet ki a gyárból. Szalon udvarán láttam.)

 

Ami nálam volt:

- Akkusaru nem volt meghúzva az autón.

- Kormánykerék csavarja nem volt meghúzva! 2 év kellett, hogy kiderüljön, ezért van fémes koppanó hang a kormányoszlopnál nagyobb döccenőkön.

- Motortérben lógott egy darabka szőlőkötöző a klíma egyik vastag csövén. Nyilván azzal volt összefogatva mielőtt beszerelték a rendszert. Senkinek nem tűnt fel, pedig motortakarót is fel kellett szerelni, közben észrevehették volna.

- A motortér hátsó részén kereszben futó kéder két végén 1-1 habszivacs darab van, ami a sárvédők vályúját zárja le (ott, ahol a sárvédő csavarok vannak) keresztbe. Mivel nem pattintották be a szivacsot rendesen a kiképzett helyére, már átvételkor fel volt válva a kétoldalas ragasztó a szivacs alján, nekem kellett visszaragasztani, persze ronda lett és nem is tart...

 

Gariban cserélve eddig:

- kuplungpedál perselyei mert nyikorgott (Skodán is, de ott 4 évesen, itt 2 év kellett)

- váltógomb - a fokozatkiosztást tartalmazó fólia a gomb belsejében összeráncosodott

- rádió mert tervezési hibás, sípoló hangot ad ki a tápja még kikapcsolt állapotban is. A módosított darab is ilyen, csak sokkal halkabban sípol. Ja, persze ennek nekem kellett utána járnom, hogy van ilyen hiba és létezik gyári módosított rádió.

 

Várható, hogy megmakkan (csak km kérdése): a kormányoszlop csapágy. De ezt a hibát legalább nem tagadják le és nem csinálnak úgy, mintha nem is hallottak volna róla. Mármint abban a szervizben, ahová én járok. Mert az ország másik végében meg igen.

Előfordulhat még, hogy a fékpedál elkezd oldalra mozogni.

Előzmény: csíkos-háTTú (110162)