lukacs89 Creative Commons License 2024.01.31 0 0 3605

Köszi, igen én is olvasgattam a témában. Azért írtam az almaecetet/almaborecetet. Tavaly kiraktam 2 csapdát, pár darabot fogott csak, de a málnának kb a felében így is volt kukac. Szerintem ez a csapda inkább csak megfigyelésre jó, vagy sokat kell kirakni. Azért mondtam, hogy permetezni így is, úgy is kell, ha az ember azt szeretné, hogy minimális legyen a kukacos szem. 

Az mondjuk igaz, hogy áprilisban fújtam utoljára Mospilannal a gyümölcsöst, utána már nem volt rá időm, érkezésem több oknál fogva sem. Az meg még lósz.rt nem ért a pettyes szárnyúak ellen. 

Nyáron eleve nem is szeretek és nem is nagyon szoktam permetezni. Viszont most figyelni fogok erre. Fel is jegyeztem magamnak, tavaly és tavalyelőtt is május végén kezdett érni a málna. Szóval május 10 körül mindenképp fújok egy Mospilan kört. Kontaktot még akkor sem szívesen fújok, ha tudom, hogy elvileg 3 nap az ÉVI-je, valahogy nem visz rá a lélek, hogy ráfújom és 3 nap múlva együnk róla, mintha mi sem történt volna... Persze tudom, akkor így jártam, egyek kukacos málnát. :D