Kedves Fórumtársak!
Mint többen már olvashattátok, én vagyok az a 2004-es ASTRA G 1,4 CARAVAN (utolsó, nem classic) nevetséges 28.700. km.-es futásteljesítménnyel szenvedő alak, aki az indítási nehézségekkel küzd, illetve az autó küzd... (Korábban írtam már ide sztoryt...)
Az utóbbi időben több szerelőt megjárt az autó, mert egyszerűen feladtam. Viszont a legkülönbözőbb szenzorok cserebelésére sem javult meg az autó, így német fórumot olvasva, az egyik ottani hozzászólás alapján össze raktam egy kis elektronikát, ami a gyújtás ráadása után pár másodpercre beindítja az üzemanyag szivattyút. Hihetetlen, de csak egy ideig működött így is normálisan, pedig az üzemanyag nyomás már felépült, mire kellett. Természetesen az üzemanyag szűrő is cserélve, többször is, cseréltem üzemanyagszivattyút is (mondjuk így utólag feleslegesen). Ezeknél mindig egy pár indításig jó volt az autó, aztán nem.
A furcsaság az volt, hogy a műszerfal teljesen lahalt minden indításkor. Már emiatt az egész elektromos hálózatot át néztem, testeket, stb. Az igen rossz helyen lévő computer szétszerelésén kezdett járni az eszem (szerencsére ez nem következett be). Nos direkt húzom a sorokat, mert olyan szégyenletes a hiba oka, hogy nehezemre esik leírni... Szóval az történt, hogy az autóba pár éve került egy BANNER akkumulátor, mert a gyári kifeküdt 1x év után. A kapacitása (55Ah) megegyezett a gyárival, az indító árama 450A, csakhogy, - és itt a csavar - a gyári előírás 540A!
Mentségemre szóljon, hogy a sok kísérletek egyike volt a külső forrásról indítás (zsebbika, és másik autó is), de ez sem vezetett valami oknál fogva akkor megoldásra......... Mondjuk ezt nem értem, miért, pedig a többlet áram kellett volna segítsen, mert a benne lévő akku nem volt zárlatos, vagy ilyesmi.
Azóta az indítás olyan, mint annak lennie kell, bár az elektronikát nem szedtem ki, szerintem nem is fogom, mert annyi segítség bizonyára jól jön a rendszernek, hogy előbb épül fel az üzemanyag nyomása, amit nem is értek, hogy ebben az autóban miért is nem úgy megy, mint a többiben...
Remélem tudtam segíteni hasonló cipőben járó cartársaknak!