Törölt nick
2024.01.31
|
|
-1 0
91721
|
2. A nagy kérdés, hogy: hogyan kerül megállapításra a jövőben. Mivel be van lengetve az áttérés a kevezőbb megállapításra.
A decemberi közlöny variálás is ezt jelzi előre. (szerintem)
**** (szerintem)
Azért kellett úgy (vissza)rövidíteni az 5c pontot a rendeletben december 29.-én.
Mert, 2024.01.01-től nem tudtak átállni a szolgáltatók az új mérési módra. Többféle gyakorlati és elvi okból sem.
Ezért aztán azért, hogy Átmenetileg a szolgáltatók által MOST használt mérési mód IS jogilag okés legyen. A most érvényes rendelet szöveg a SZOLGÁLTATÓI szabályzatra hagyja a mérési módszert. (kivette a rendeletből a korábban abban lévő törvényi szintű előírást egyelőre)
Arra az időre, Amíg a szolgáltatók felkészülnek az új mérési módra.
Amikor startra készek lesznek akkor, majd - vissza kerül a rendeletbe az előírás ismét és/vagy ha nem a rendeletbe teszik vissza, akkor - lesz új szolgáltatói mérési szabályzat a mostani helyett
--------------- Mindent összevetve, szerintem.
- az átállás a kedvezőbb elszámolási rendszerre eldöntött tény - de késik a mérési módszer váltás megvalósítása, több okból is - ezért átmenetileg az eddigi elvű kedvezőtlenebb mérési módszer üzemel tovább (a most is érvényes korábbi mérési szabályzat szerint mérve)
Megj: ezért kapta kiggyo azt a választ amit a kérdésére, jelenleg.
de remélhetőleg ...
Hamarosan kijön az új mérési előírás :-) A már eldöntött változás mögé, amit nem vonnak vissza.
Aztán öröm és boldogság lesz.
|
Előzmény: Keeper83 (91720)
|
|